Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Asayiş Yerlikaya'dan Açıklama: Discord Üzerinden Tehdit İddiası Kurgu Çıktı

Yerlikaya'dan Açıklama: Discord Üzerinden Tehdit İddiası Kurgu Çıktı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Discord uygulaması üzerinden tehdit edildiğini iddia eden E.N.B. adlı genç kıza ait videonun kurgu olduğunu duyurdu.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Yerlikaya'dan Açıklama: Discord Üzerinden Tehdit İddiası Kurgu Çıktı
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı (İHA)

Sosyal medyada geniş yankı uyandıran, bir kız çocuğunun Discord üzerinden zorla şiddet gördüğü ve cins*l içerikli görüntülerinin ailesine gönderilmekle tehdit edildiği iddialarına yönelik İçişleri Bakanlığı tarafından inceleme başlatıldı. Bu iddialar üzerine harekete geçen Siber Daire Başkanlığı, videoyu detaylı bir şekilde inceledi ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya yapılan incelemelerin sonucunu kamuoyuna açıkladı.

Videonun Kurgu Olduğu Belirlendi

Bakan Yerlikaya, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, söz konusu videonun kurgu olduğunun tespit edildiğini duyurdu. Bakan, İzmir Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin E.N.B. adlı genç kızı evinde muhafaza altına aldığını ve ifade işlemlerinin psikolog eşliğinde Cumhuriyet Savcısı tarafından gerçekleştirileceğini belirtti.

Provokatif Paylaşım Yapan Kişi Gözaltına Alındı

İddialarla bağlantılı olarak videoyu sosyal medya üzerinden yaydığı belirlenen T.D. adlı 18 yaşındaki şahıs, Ankara Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındı. Bakan Yerlikaya, bu tür dezenformasyon ve halkı yanıltıcı paylaşımlarda bulunan kişilere karşı dikkatli olunması gerektiğini vurguladı ve siber devriyelerin bu tür provokatif eylemlere karşı sürekli takipte olduğunu belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bahriye Üçok 34 yıl önce bugün katledildi! Bahriye Üçok kimdir?

Bahriye Üçok 34 yıl önce bugün katledildi! Bahriye Üçok kimdir?