Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
HAFİF YAĞMUR
27°
Akdeniz Gerçek Asayiş Uçağa bomba ihbarı nasıl yapıldı? Detaylar açıklandı

Uçağa bomba ihbarı nasıl yapıldı? Detaylar açıklandı

Erzurum Havalimanı'na acil iniş yapan uçakta bomba ihbarı üzerine yapılan aramalarda, yolculardan biri tarafından lavaboya bırakılan notun ardından çalışmalar sürüyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Uçağa bomba ihbarı nasıl yapıldı? Detaylar açıklandı
KAYNAK: İHA

Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, Hindistan Vistara Havayolları'na ait Mumbai-Frankfurt seferini yapan yolcu uçağının saat 16.30 sıralarında Erzurum Havalimanı'na acil iniş yaptığını açıkladı. Bomba ihbarı nedeniyle yapılan acil iniş sonrası, uçağın içindeki 234 yolcu ve 13 mürettebat güvenli bir şekilde tahliye edildi. Yolcular havalimanı binasında istirahat ederken, uçağın içindeki arama çalışmaları devam ediyor.

Bomba ihbarı nasıl yapıldı?

Vali Çiftçi, bomba ihbarının bir yolcu tarafından lavaboya bırakılan not ile yapıldığını belirtti. Notu gören görevli hostes, durumu pilota iletti. Uçak, ilk olarak Ordu Havaalanı'na yönlendirilmek istendi ancak tadilat çalışmaları nedeniyle iniş yapamadı. Trabzon'a yönlendirilen uçak, yoğun hava trafiği nedeniyle oraya da inemeyince Erzurum Havalimanı'na yönlendirildi.

Havalimanında Güvenlik Önlemleri ve Çalışmalar

Erzurum Havalimanı'nda saat 21.00'e kadar acil durum ilan edildi. Bu nedenle tüm iniş ve kalkışlar durdurulmuş durumda. Vali Çiftçi, arama çalışmalarının uçağın ön bölümünde tamamlandığını, şu anda iki bomba arama köpeği ile uçağın diğer bölümlerinin tarandığını ve bagajların da kontrol edileceğini açıkladı. Çiftçi, çalışmalardan sonra eğer bomba ihbarı asılsız çıkarsa, uçak havalimanından ayrılacak.

Yolcuların Sağlık Durumu nasıl?

Vali Çiftçi, yolcuların sağlık durumunun iyi olduğunu ve herhangi bir sağlık problemi yaşamadıklarını belirtti. Havalimanında 100 emniyet personeli, itfaiye ekipleri, AFAD ve UMKE ekipleri gerekli tedbirleri aldı. Yolcuların sağlık durumu hakkında herhangi bir olumsuz bilgiye ulaşılmadığını ifade etti.

Notu Bırakan Kişi Hakkında Bilgi Yok

Vali Çiftçi, notu bırakan kişiyle ilgili şu anda herhangi bir bilgiye ulaşılamadığını ve uçağın güvenliğinin sağlanmasının öncelikli olduğunu belirtti. Arama ve tarama çalışmaları tamamlandıktan sonra, notu bırakan kişinin kimliği hakkında araştırma yapılacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bahar candan tahliye oldu mu? Candan kardeşler davasında ara karar

Bahar candan tahliye oldu mu? Candan kardeşler davasında ara karar