Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Asayiş Sosyal medyada tartışma yaratan yazı nedeniyle Evren Barış Yavuz tutuklandı

Sosyal medyada tartışma yaratan yazı nedeniyle Evren Barış Yavuz tutuklandı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, 'Alevilerin neden bir PKK'sı olmalıydı' başlıklı sosyal medya yazısıyla ilgili soruşturma başlattı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Sosyal medyada tartışma yaratan yazı nedeniyle Evren Barış Yavuz tutuklandı
KAYNAK: Haber Merkezi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, sosyal medyada tartışma yaratan "Alevilerin neden bir PKK'sı olmalıydı" başlıklı yazı nedeniyle başlattığı soruşturma kapsamında Evren Barış Yavuz'un gözaltına alınmasının ardından tutuklanmasına karar verdi.

Gözaltına Alınma Süreci

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Başsavcılığın talimatı doğrultusunda Yavuz'u gözaltına aldı. Yavuz'un, söz konusu yazıyı Galata Köprüsü'nde çekilen bir görselle paylaştığı belirlendi.

Suçlama ve Kayıtlar

Yapılan sorgulamada Yavuz'un, 'terör örgütü propagandası, hakaret ve halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama' suçlarından kaydı olduğu tespit edildi.

Tutuklama Kararı

Evren Barış Yavuz, emniyetteki işlemlerinin ardından Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi ve savcılıktaki ifadesinin ardından "yanıltıcı bilgiyi alenen yaymak" ve 'terör örgütü propagandası yapmak' suçlarından tutuklanması talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine çıkarıldı. Hakimlik, delillerin karartılma şüphesi ve kuvvetli suç şüphesi nedeniyle Yavuz'un tutuklanmasına karar verdi.

Soruşturma ve Suçlamalar

Soruşturma, Yavuz ve yazıyı yayınlayanlar hakkında, "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" ile "suç işlemeye tahrik" suçlarından yürütülüyor.

Neden Tutuklandı?

Yavuz'un paylaşımı, kamuoyunda büyük tartışmalara neden olmuş ve çeşitli kesimlerden tepki almıştı. Yapılan suçlamaların ardından tutuklanması kararı alındı.

Olayın Arka Planı

Yavuz'un paylaşımı, siyasi ve toplumsal birçok kesim tarafından eleştirilmiş ve gündeme oturmuştu. Yaşananlar sonrasında Yavuz'un, yazının kendisi tarafından değil başka bir kişi tarafından yazıldığını iddia ettiği biliniyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Almanya Ukrayna'ya ek Patriot hava savunma sistemi gönderiyor

Almanya Ukrayna'ya ek Patriot hava savunma sistemi gönderiyor