Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Asayiş Seçil Erzan Dolandırıcılık Davasında Yeni Gelişme Yaşandı

Seçil Erzan Dolandırıcılık Davasında Yeni Gelişme Yaşandı

Yüksek kâr vaat eden bir fon üzerinden ünlü isimleri dolandırdığı iddiasıyla yargılanan Seçil Erzan davasında yeni bir gelişme yaşandı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Seçil Erzan Dolandırıcılık Davasında Yeni Gelişme Yaşandı
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı (İHA)

Ünlü futbolcuları ve tanınmış isimleri dolandırdığı iddia edilen eski banka şube müdürü Seçil Erzan'ın davasında yeni bir gelişme yaşandı. İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 20 Eylül tarihinde görülen duruşmada, ünlü isimlerden Arda Turan, Fernando Muslera, Emre Belözoğlu ve Selçuk İnan gibi futbolcuların da aralarında bulunduğu 29 kişinin, toplamda 25 milyon dolar ve 7 milyon 384 bin lira dolandırıldığı iddiaları ele alınmıştı.

Mahkeme salonunda gergin anlar

Duruşma sırasında müştekilerin avukatı Rezan Epözdemir, gazeteci Lube Ayar'ın sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımların duruşma tutanaklarına yansıyan ifadelerle örtüşmediğini iddia ederek hakkında suç duyurusunda bulunulmasını talep etti. Bunun üzerine salonda gerginlik yaşandı ve Lube Ayar, mahkeme heyeti tarafından salondan çıkarıldı.

Lube Ayar hakkında suç duyurusu

Olaylar bununla da sınırlı kalmadı. Lube Ayar’ın müşteki futbolcuların avukatı Rezan Epözdemir'e parmak sallayıp, "Sen göreceksin, bekle sen" şeklinde sözler sarf ettiği ileri sürüldü. Bunun üzerine Epözdemir, Ayar hakkında suç duyurusu talep etti. Cumhuriyet Savcısı da bu talebin kabul edilmesini istedi. Mahkeme heyeti, Lube Ayar hakkında 'tehdit' ve 'adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs' suçlarından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi.

Seçil Erzan dolandırıcılık iddialarıyla yargılanıyor

Seçil Erzan davası, eski bir banka şube müdürü olan Seçil Erzan’ın, ünlü futbolcular ve tanınmış isimler başta olmak üzere 29 kişiyi dolandırdığı iddiaları üzerine açılmış bir dolandırıcılık davasıdır. Erzan, yüksek kâr vaat eden bir fon olduğunu ve bu fona ünlü isimlerin de dahil olduğunu söyleyerek, aralarında Fatih Terim, Arda Turan, Fernando Muslera, Emre Belözoğlu ve Selçuk İnan gibi futbolcuların da bulunduğu kişilerden 25 milyon dolar ve 7 milyon 384 bin lira toplamakla suçlanmaktadır.

İddialara göre, Seçil Erzan banka şube müdürlüğü görevini kötüye kullanarak bu ünlü isimlere yüksek getiri vaadinde bulunmuş ve onları dolandırmıştır. Dava kapsamında Erzan’ın, müştekilere yalan beyanda bulunarak güven kazandığı ve bu sayede yüksek miktarda para topladığı öne sürülmektedir.

Dava süreci, 20 Eylül 2024 tarihinde İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmeye başlanmıştır. Duruşmalarda dolandırıcılık suçlamaları ele alınırken, davada birçok ünlü isim müşteki olarak yer almaktadır.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
RTÜK Başkanı Şahin'den dizi filmlere sıkı denetim uyarısı

RTÜK Başkanı Şahin'den dizi filmlere sıkı denetim uyarısı