Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Asayiş Sağlık Bakanlığı'ndan Sıla Bebeğin Öl*müne İlişkin Açıklama

Sağlık Bakanlığı'ndan Sıla Bebeğin Öl*müne İlişkin Açıklama

Sağlık Bakanlığı, Tekirdağ’da tedavi gören 2 yaşındaki Sıla Yeniçeri’nin yaşam mücadelesini kaybetmesi üzerine bir açıklama yaptı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Sağlık Bakanlığı'ndan Sıla Bebeğin Öl*müne İlişkin Açıklama
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı (İHA)

Sağlık Bakanlığı, 30 gündür Tekirdağ Dr. İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi'nde Çocuk Yoğun Bakım Ünitesi'nde tedavi altında olan Sıla Yeniçeri'nin yaşamını yitirmesi üzerine bir açıklama yaptı. Bakanlık, Sıla'nın yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığını bildirdi.

Sağlık Bakanlığı'ndan Sıla Bebeğin Öl*müne İlişkin Açıklama

Bakanlık’tan Taziye ve Adalet Vurgusu

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, “Sıla kızımıza Allah’tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Sıla yavrumuzu hayattan koparanlar adalet önünde mutlaka hesap verecektir,” ifadeleri kullanıldı.

Ne Olmuştu?

8 Eylül 2023 tarihinde, Tekirdağ’ın Malkara ilçesinde yaşayan B.Y. (25), kızı S.Y.’yi "uyanmadığını" belirterek Malkara Devlet Hastanesi'ne götürdü. Hastanede yapılan muayenede S.Y.'ye beyin kanaması teşhisi konulmuş ve cinsel istismar şüphesiyle Tekirdağ Dr. İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi'ne sevk edildi. Olayın ardından durum polise bildirildi.

S.Y., beyninden ameliyat edilerek entübe halde yoğun bakıma alındı. Bu tedavi süreci, bebeğin yaşam mücadelesi vermesi açısından kritik bir öneme sahipti. Ancak yaşananlar, toplumda büyük bir infial yarattı ve olayın detayları kamuoyunda geniş yankı buldu.

Soruşturma kapsamında anne B.Y., birlikte yaşadığı S.Ö. (57), komşuları K.A. (32) ve onun 13 yaşındaki oğlu K.A. ile 14 yaşındaki G.K. gözaltına alındı. Tüm şüpheliler, çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı. Bu durum, çocuk istismarının önlenmesi için toplumun dikkatini bir kez daha bu konuya çekti.

Tekirdağ Baro Başkanı Egemen Gürcün, darp nedeniyle hastaneye getirilen ve yoğun bakımda tedavi gören 2 yaşındaki S.Y.'ye cinsel istismarda bulunulduğunun adli tıp raporuyla belirlendiğini ifade etti. Bu açıklama, olayın ciddiyetini bir kez daha gözler önüne serdi.

S.Y.’nin 5 yaşındaki kardeşi A.Y., yaşanan olayın ardından devlet korumasına alındı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Hasan Can Kaya’dan Acun Ilıcalı Çıkışı: Bir Vefa Borcum Yok

Hasan Can Kaya’dan Acun Ilıcalı Çıkışı: Bir Vefa Borcum Yok