Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Asayiş Ogün Samast savunma yaptı: Yasin yüzünden istemediğim olaya dahil oldum

Ogün Samast savunma yaptı: Yasin yüzünden istemediğim olaya dahil oldum

Ogün Samast, Hrant Dink suikastı davasında savunma yaptı. Samast, mahkemeye verdiği ifadesinde, olaya Yasin'in müdahalesiyle dahil olduğunu söyledi.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Ogün Samast savunma yaptı: Yasin yüzünden istemediğim olaya dahil oldum
KAYNAK: İHA

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin örgüt davasında, katil zanlısı Ogün Samast mahkemeye savunma yaptı. Samast, kendisini Yasin adlı şahsın baskısı ve tehdidi altında hissettiğini belirterek, 'Ben Yasin yüzünden istemediğim olaya dahil oldum. Sonra da zaten bedelini ödedim, o da hala ödemeye devam ediyor' şeklinde konuştu.

Ogün Samast Savunma Yaptı Yasin Yüzünden Istemediğim Olaya Dahil Oldum (3) Result

'Ali Fuat müdür arkamızda' İddiası

Ogün Samast, mahkemede yaptığı savunmada, 'Benim daha önce anlattıklarım üzerine yeni bir iddianame düzenleniyor. Benim bu olayla ilgili söyleyecek hiçbir şeyim yok, verecek bir ifadem de yok. Erhan da Yasin de söylediklerimi kabul etmiyor. Mahkeme de söylediklerimi mahkemeyi yanılmaya yönelik ifade olarak kabul ediyor. Benim herhangi bir savunmam yok, savunma yapmayacağım. Erhan ile Yasin arasında mutfakta bir konuşma geçti. Erhan, Yasin ile konuşurken 'Ali Fuat müdür arkamızda' gibi, tanıdıkları olduğunu ima ederek 'sıkıntı çıkmaz' gibi şeyler söyledi. Benim Erhan ile Yasin arasında duyduğum konuşma bu. Ben o sırada salonda bilgisayarda oyun oynuyordum. Salonla mutfak arasındaki mesafe yakındı en az fazla 5-6 metre vardı. Sesleri duyuyordum yani' dedi.

'Yasin'in Baskısıyla Olaya Dahil Oldum'

Samast, savunmasında Yasin'in kendisini tehdit ettiğini ve baskı kurarak olaya dahil ettiğini belirtti. 'Yasin bir yandan da beni tehdit ediyordu, benim bu olayı yapma sebeplerimden biri de Yasin'in bana baskı kurması, tehdit etmesiydi' diyen Samast, olayın ardından bedelini ödediğini ancak hala ödemeye devam ettiğini ifade etti.

Ogün Samast Savunma Yaptı Yasin Yüzünden Istemediğim Olaya Dahil Oldum (2) Result

'Hrant Dink'in Resimleri Erhan Tuncel Tarafından Çıkartılıp Dağıtıldı'

Mahkeme başkanının sorusu üzerine Samast, suikastı planlarken Hrant Dink'in fotoğraflarını çıkartan kişinin Erhan Tuncel olduğunu belirtti. Samast, 'Hrant Dink'in resimlerini Erhan Tuncel kendi çıkartıyor, sonra da bakkala bırakıyor. Oradan da Yasin aldı ya da aldırdı. Erhan Tuncel demişti ki en son 'resimleri çıkarttım, poşet dosyaya koydum, bakkala bıraktım' dedi. Hatırlıyorum bunu doğrudur' şeklinde ifade verdi.

'16 Yaşındaydım, FETÖ'nün Tam Meşhur Olduğu Dönemlerdi'

Samast, savunmasının devamında, suikastın gerçekleştiği dönemde 16 yaşında olduğunu ve FETÖ'nün tam meşhur olduğu bir zamanda yaşadığını belirtti. Korktuğunu ifade eden Samast, o dönemde verdiği ifadenin zamanla değişebileceğini ve şu an ne söyleyeceğini bilmediğini dile getirdi.

Olayın Geçmişi ve İddianame Detayları

Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin açılan davanın geçmişine dair bilgilendirmede, suç duyurusunda bulunulan kamu görevlileri ve örgüt üyelerinin davasıyla ilgili detaylar yer aldı. Yeni hazırlanan iddianamede, Ogün Samast'ın 'suça sürüklenen çocuk' sıfatıyla yer aldığı ve 5 ila 10 yıl arasında hapis cezasına çarptırılması talep edildiği belirtildi.

Trabzon Adliyesi’nden Ayrıldı

Trabzon 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nden İstanbul’daki duruşmaya SEGBİS ile katılan Samast'ın, ilk duruşmanın aksine bu kez eşi ile değil tek başına duruşmaya geldiği görüldü. Yine kasket taktığı ve sakal bıraktığı gözlenen Samast, adliye çıkışında hiçbir açıklama yapmadan bindiği otomobil ile adliye binasından ayrıldı.

Samast'ın Adli Kontrol Tedbirine Devam Kararı Çıktı

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in katili olan ve geçtiğimiz günlerde tahliye edilen Ogün Samast'ın yargılandığı örgüt davasında yurt dışına çıkış yasağı şeklindeki adli kontrol tedbirinin devamına hükmedildi. Dava dosyası, mütalaanın hazırlanabilmesi için Cumhuriyet Savcısı'na gönderildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Karşıyaka Oda Orkestrası Hikmet Şimşek Sanat Merkezi'nde Müzik Şölenlerine Devam Ediyor

Karşıyaka Oda Orkestrası Hikmet Şimşek Sanat Merkezi'nde Müzik Şölenlerine Devam Ediyor