Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Asayiş Narin Olayında Tutuklu Salim Güran'ın İfadesi Yeniden Alınıyor

Narin Olayında Tutuklu Salim Güran'ın İfadesi Yeniden Alınıyor

Diyarbakır'da 8 yaşındaki Narin Güran'ın öldürülmesiyle ilgili soruşturmada ilk tutuklanan kişi olan Salim Güran, yeniden savcılığa getirildi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Narin Olayında Tutuklu Salim Güran'ın İfadesi Yeniden Alınıyor
KAYNAK: Haber Merkezi

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi'nde, 21 Ağustos'ta Kur'an kursuna giden 8 yaşındaki Narin Güran'ın eve dönmemesi üzerine ailesi, kaybolduğunu fark ederek arama çalışmalarına başladı. Bu süreçte, aile kendi imkânlarıyla araştırmalara girişti, ancak herhangi bir sonuç alamayınca, baba Arif Güran, jandarmaya kayıp başvurusunda bulundu. Jandarma ekipleri, geniş çaplı bir arama operasyonu başlatarak, 12 binden fazla aracı ve 30 binden fazla kişiyi kontrol etti. Ayrıca, 7 iz takip köpeğiyle 11 bin dönümlük bir alan tarandı. Tüm bu çabalara rağmen, 21 Ağustos günü 15.15’teki güvenlik kamerası görüntülerinden sonra Narin Güran’ın izine ulaşılamadı.

Ağabeyi ve Amca Gözaltına Alındı

Narin’in kaybolmasının ardından, ağabeyi E.G., kolundaki ısırık izleri nedeniyle gözaltına alındı. Ancak, izlerin Narin'e ait olup olmadığı kesinleşmediği için E.G. serbest bırakıldı. Ardından, soruşturmanın kapsamı genişletildi ve Narin’in amcası Salim Güran gözaltına alındı. Amca Salim Güran’ın aracından alınan DNA örneklerinin, Narin’in kıyafetlerindeki DNA ile eşleştiği belirlendi. Bu bulgular ışığında, Salim Güran, 2 Eylül’de mahkemeye çıkarılarak, 'kasten öldürme' ve 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından tutuklandı.

Narin Olayında Tutuklu Salim Güran'ın İfadesi Yeniden Alınıyor

Narin Güran’ın Cesedi Bulundu

19 günlük yoğun bir arama çalışmasının ardından, 8 Eylül’de Narin Güran’ın cesedi, Tavşantepe Mahallesi'ne 2 kilometre uzaklıktaki Eğertutmaz Deresi'nde bulundu. Narin’in cesedi, çuval içinde ve taşlarla gizlenmiş halde bulundu. Otopsi raporunda, çürüme nedeniyle ölüm zamanı ve şekli tespit edilemedi. Cesedin bulunduğu çuvalda kaval kemiğine ait olduğu düşünülen kemik parçaları ile toplam 91 örnek alındığı belirtildi.

Soruşturmada Gelişmeler ve Gözaltılar

Narin’in cenazesinin bulunmasından sonra, aralarında anne, baba, iki ağabey ve üç amcanın da bulunduğu 24 şüpheli gözaltına alındı. Bu kişiler arasında, daha önce serbest bırakılan ağabeyi Enes Güran da bulunuyordu. Ayrıca, şüpheli Nevzat Bahtiyar, Salim Güran’ın Narin’in cesedini gizlemesi için 200 bin lira teklif ettiğini itiraf ettikten sonra, 'çocuğu iştirak halinde kasten öldürme' suçundan tutuklandı. Bunun sonucunda, muhtar Salim Güran Bağlar Kaymakamlığı tarafından görevinden uzaklaştırıldı ve yerine geçici olarak birinci aza getirildi. Anne ve ağabey de dâhil olmak üzere toplam sekiz kişi tutuklandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
LGS'de soru iptal edildi! LGS Yerleştirme Süreci Nasıl Etkilendi?

LGS'de soru iptal edildi! LGS Yerleştirme Süreci Nasıl Etkilendi?