Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Asayiş Mehmet Ali Ağca'nın Yağma Suçundan Yargılanması Devam Ediyor

Mehmet Ali Ağca'nın Yağma Suçundan Yargılanması Devam Ediyor

Mehmet Ali Ağca'nın Milliyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Abdi İpekçi'ye düzenlediği suikasttan yıllar sonra, şimdi ise yağma suçundan yargılanması gündemde.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Mehmet Ali Ağca'nın Yağma Suçundan Yargılanması Devam Ediyor
KAYNAK: İHA

Mehmet Ali Ağca, Milliyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Abdi İpekçi'ye 1 Şubat 1979'da düzenlediği suikast ile tanınmıştı. Ardından 13 Mayıs 1981'de ise Papa II. Ioannes Paulus'a düzenlediği suikast gündeme gelmişti. Şimdi ise Ağca'nın gündeminde yağma suçundan yargılanması var.

Ağca'nın adı, 2021 yılında Bahçelievler'de gerçekleşen bir olayla tekrar gündeme geldi. Gökhan Soylu adlı bir kişi, bir dairenin borçları karşılığında üzerine alındığını ancak Mehmet Ali Ağca ve diğer kişilerle yaşadığı bir görüşme sonrasında tehdit edildiğini iddia etti. Soylu'nun şikayeti üzerine, Ağca ve diğer sanıklar hakkında "yağma" suçundan dava açıldı.

Tanık İfadeleri

Duruşmada dinlenen tanık ifadeleri de davanın seyrini belirliyor. Tanık Ahmet Gülmedi, Soylu'nun yaşadıklarını teyit ederek, Ağca'nın tehditvari bir tavırla davrandığını ve daireyi devretmeleri için baskı uyguladığını anlattı.

İddianame Detayları

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Gökhan Soylu'nun yaşadığı olayların detayları yer alıyor. Soylu, Muhittin Erdal isimli şahsın kendisine olan borcunu tahsil etmek için tehditler aldığını ve daha sonra Mehmet Ali Ağca'nın da benzer bir şekilde tehdit ettiğini ifade etti. Mahkeme, duruşmanın ardından sanık firari Ahmet Çetin'in yakalanması için yakalama emri çıkartırken, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
CHP 125 belediye başkan adayını daha açıkladı

CHP 125 belediye başkan adayını daha açıkladı