Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Asayiş Mahzen-5 Operasyonlarında Üç Organize Suç Örgütü Çökertildi

Mahzen-5 Operasyonlarında Üç Organize Suç Örgütü Çökertildi

Aydın'da gerçekleştirilen 'Mahzen-5' operasyonlarıyla üç organize suç örgütü çökertildi. Sahte fatura düzenleyerek haksız kazanç elde ettikleri iddia edilen 18 şüpheliden 6'sı tutuklandı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Mahzen-5 Operasyonlarında Üç Organize Suç Örgütü Çökertildi
KAYNAK: İHA

Aydın'ın Söke ilçesi Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde gerçekleştirilen 'Mahzen-5' operasyonları, üç ayrı organize suç örgütünün çökertilmesine yol açtı. Operasyonlar kapsamında Aydın'da gözaltına alınan 18 şüpheliden bazıları, sahte fatura düzenlemek suretiyle haksız kazanç elde etmekle suçlanıyor.

Sahte Fatura Düzenleyerek Haksız Kazanç Sağlamışlar

Operasyonlar sonucunda ele geçirilen deliller, şüphelilerin online satış platformlarında kurye olarak çalışanlar aracılığıyla akaryakıt istasyonlarından yakıt alındığı gibi gösterilerek sahte fatura-fişler düzenlediklerini ortaya koydu. Bu sahte belgeleri, muhasebeciler vasıtasıyla Maliye Bakanlığı'na bildirerek haksız yere vergi iadesi aldıkları tespit edildi. Organize suç örgütü üyesi olan şüphelilerin, nitelikli dolandırıcılık, resmi ve özel belgede sahtecilik suçlarından dolayı yaklaşık 220 milyon lira tutarında haksız kazanç sağladıkları belirlendi.

Operasyonlarla İlgili El Konulan Malzemeler

Operasyonlar sırasında yapılan aramalarda, 4 il genelinde çok çeşitli suç unsurlarına rastlandı. El konulanlar arasında 6 adet ruhsatsız tabanca, 6 adet av tüfeği, 250 adet casus kamera, 22 adet mağdurlar adına düzenlenmiş senet, 1.721 adet sahte fatura fişi ve sahte mühür, soğuk damga, kaşe ile sahte kimlik bulunuyor. Operasyonlar sonucunda, çok miktarda Türk lirası, döviz ve altına da el konuldu.

Şüpheliler Adli Makamlara Sevk Edildi

Operasyonlar kapsamında gözaltına alınan 18 şüpheli, jandarmadaki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden örgüt lideri dahil 6 kişi tutuklanırken, diğerleri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bartın'da Trafik Faciası! İki Servis Aracı Çarpıştı *lü ve Yaralılar Var

Bartın'da Trafik Faciası! İki Servis Aracı Çarpıştı *lü ve Yaralılar Var