Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Asayiş Komşu Kavgası Davasında Engin Polat'a Hapis Cezası Verildi

Komşu Kavgası Davasında Engin Polat'a Hapis Cezası Verildi

Dilan ve Engin Polat çifti, komşularıyla olan kavgadan beraat etti. Engin Polat, konut dokunulmazlığını ihlal suçundan 1 yıl 11 ay 10 gün hapis cezası aldı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Komşu Kavgası Davasında Engin Polat'a Hapis Cezası Verildi
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı (İHA)

Komşularıyla yaşadıkları tartışma nedeniyle yargılanan Dilan ve Engin Polat çifti, "Hakaret", "Tehdit" ve "Basit yaralama" suçlarından beraat etti. Ancak Engin Polat, “Birden fazla kişiyle gece vakti konut dokunulmazlığı ihlal” suçundan 1 yıl 11 ay 10 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Komşu Kavgası Davasında Engin Polat'a Hapis Cezası Verildi

Polat çifti yargılandıkları davada beraat etti

Dilan Polat ve Engin Polat, 2 Haziran 2023 tarihinde komşularıyla yaşadıkları park kavgası nedeniyle mahkemelik olmuştu. Komşuları M.S.A. ve E.A., çift hakkında şikayette bulunmuş ve Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Dilan Polat hakkında "hakaret", "basit yaralama" ve "tehdit" suçlarından 8 yıl 4 aya kadar, Engin Polat hakkında ise "hakaret", "basit yaralama", "tehdit" ve "konut dokunulmazlığını ihlal" suçlarından 11 yıla kadar hapis cezası talebiyle dava açmıştı.

Mahkeme müştekilerin şikayetini geri çekmesi üzerine davayı düşürdü

Anadolu 35. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasına, Dilan ve Engin Polat ile müştekiler katılmazken, tarafların avukatları salonda hazır bulundu. Müşteki avukatları, tarafların uzlaştığını belirterek davanın düşürülmesini talep etti. Sanık avukatı ise Dilan Polat’a yönelik suçlamalar için yeterli delil olmadığını vurgulayarak, "Şüpheden sanık yararlanır" ilkesinin ihlal edildiğini ve sanıkların beraatini talep etti.

Engin Polat’a hapis cezası

Mahkeme, müşteki tarafın şikayetçi olmaması ve suçların şikayete tabi olması nedeniyle davayı düşürdü. Sanık Dilan Polat’ın "Tehdit" suçundan beraat etmesine karar verilirken, Engin Polat hakkında "Birden fazla kişiyle gece vakti konut dokunulmazlığı ihlal" suçundan 1 yıl 11 ay 10 gün hapis cezası verildi. Mahkeme, bu cezanın ertelenmesine karar verdi, ancak Engin Polat’ın 2 yıl denetim altında tutulmasına hükmetti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
146 işçi işine dönene kadar Polonez'e boykot çağrısı!

146 işçi işine dönene kadar Polonez'e boykot çağrısı!