Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Asayiş Kınık orman yangınıyla ilgili yakalanan şahıs serbest bırakıldı

Kınık orman yangınıyla ilgili yakalanan şahıs serbest bırakıldı

İzmir'in Kınık ilçesinde balya makinesinin alev alması sonucu çıkan orman yangınıyla ilgili olayda gözaltına alınan bir vatandaş, jandarmadaki işlemlerin ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

Yangın anında Balaban, Karatekeli, Çiftlikköy ve Sucahlı Mahallelerinde yaşayan 588 vatandaş ve köylerdeki canlı hayvanlar tahliye edilerek güvenli bölgelere yerleştirildi.

İzmir Valiliği tarafından yapılan açıklamada, yangının dün saat 14.13 sıralarında Musacalı Mahallesi'nde yaşayan A.Ç. isimli vatandaşın balya makinesinin yanması sonucu çıktığı belirtildi. Yangının rüzgarın etkisiyle hızla yayıldığı ve Balabanlı, Sucahlı, Karatekeli ve Çiftlikköy bölgelerindeki ormanlık alana sıçradığı ifade edildi.

Olayın hemen ardından müdahale için büyük bir çaba sarf edildiği ve İzmir Orman Bölge Müdürlüğü, İzmir İtfaiye Daire Başkanlığı, Devlet Su İşleri, İzmir il Jandarma Komutanlığı, İzmir İl Emniyet Müdürlüğü ve çevre ilçe belediyelerinden toplam 81 personelin, helikopterlerin, uçakların, arazözlerin, su tankerlerinin ve iş makinelerinin yangınla mücadelede aktif olarak görev aldığı belirtildi.

Yangın sırasında, tedbir amaçlı olarak Balaban, Karatekeli, Çiftlikköy ve Sucahlı mahallelerinde yaşayan 588 vatandaş ve bölgedeki canlı hayvanların tahliye edildiği ve Kınık'taki Öğretmen Evi'nde misafir edildiği aktarıldı. Neyse ki, olayda can kaybı ve yaralanma yaşanmadı, ayrıca herhangi bir yerleşim yeri veya meskenin zarar görmediği ifade edildi.

Olayın sebep olduğu yangının sorumlusu olan A.Ç., gözaltına alındı ve jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Ancak, çıkarıldığı hakimlikçe adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Yangınla ilgili yapılan açıklamalarda, kontrol altına alınmasına yönelik yoğun çabaların başarılı olduğu ve vatandaşların güvenliğinin sağlandığı vurgulandı. Olayın neden olduğu zararın ve yangının çıkış sebebinin daha detaylı bir şekilde araştırılacağı belirtildi.

İHA

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
16 yabancı uyruklu şüpheli gözaltına alındı

16 yabancı uyruklu şüpheli gözaltına alındı