Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Asayiş Kezzaplı cani ilk mahkemede serbest bırakıldı

Kezzaplı cani ilk mahkemede serbest bırakıldı

İstanbul’da şimdiye kadar belirlenebilen 20 kediye asit ve kezzap döktüğü gerekçesiyle cezaevine giren cani, çıktığı ilk mahkemede serbest kaldı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Kezzaplı cani ilk mahkemede serbest bırakıldı

SÜLEYMAN GEZİCİ

İstanbul’un Eyüpsultan ilçesinde şimdiye kadar belirlenebilen 20 kediye asit ve kezzap döktüğü gerekçesiyle gözaltı uygulanan zanlı tutuklanarak cezaevine atılmıştı. Zihinsel engelli olduğu öne sürülen Murat Ö. çıkarıldığı ilk mahkemede serbest bırakıldı. Hayvan Yaşamına Katkı ve Koruma Derneği (HAYKADER) Başkanı Güven, caninin serbest bırakılmasına isyan etti.

KEDİLERE ASİT VE KEZZAP DÖKMÜŞTÜ

Eyüpsultan İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı Mobil Park ekiplerinin Asayiş Şube Müdürlüğü Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Büro Amirliğine, Eyüp Sultan Camisi çevresinde bir kişiyi sahipsiz kedilerin üzerine döktüğü asitlerle birlikte yakaladıklarını bildirmesi üzerine harekete geçilmiş ve belirtilen bölgeye giden ekipler, zanlı Murat Ö'yü elinde asit şişeleriyle yakalayarak Eyüpsultan Polis Merkezi Amirliğine getirmiş, nöbetçi cumhuriyet savcısı ise, Murat Ö'nün ifadesinin alınması ve zanlının  savcılığa mevcutlu getirilmesi yönünde talimat vermişti. Toplam 6 suç kaydı çıkan zanlı Murat Ö’ye, kedilere zarar verdiği için toplam 91 bin 80 TL idari para cezası verilmişti. Cezaevine atılan saldırgan, bugün çıktığı ilk mahkemede serbest bırakıldı. Hayvanseverler bu karara isyan etti.

"HUKUKİ BİR GARABET"

Cani Murat Ö.'nün kedilere vahşice işkence yaptıktan sonra mahkeme tarafından serbest bırakılması hayvanseverlerden büyük tepki aldı. HAYKADER Başkanı Ceyhun Güven "Hukuki bir garabet ! Bu adaletsizliği kabul etmiyoruz. Adalet sisteminin hayvanlarımız üzerinden yürümediğini görüyoruz. Yararı olan hapis cezaları istiyoruz. Emsal kararlar çıkmadığı sürece Hayvanlarımıza şiddet eziyet olaylarının  sonu gelmeyecektir. Devlet yetkililerine sesleniyoruz, adalet ne zaman sağlanacak daha kaç canımızın ölmesi gerekiyor. Hayvanlarımızın mal kapsamında görüldüğü bir adalet sistemi tanımıyoruz. Madde başlıklarında mala zarar verme yazıyor bunu kabul edemiyoruz" diye isyan etti.
 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
ŞPO’dan beklenen açıklama geldi: Kent yararı için çalışıyoruz

ŞPO’dan beklenen açıklama geldi: Kent yararı için çalışıyoruz