Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Asayiş Kastamonu Cide'de Tekne Faciası: 3 Kişi Kurtarıldı 3 Kişi Kayıp

Kastamonu Cide'de Tekne Faciası: 3 Kişi Kurtarıldı 3 Kişi Kayıp

Kastamonu'nun Cide ilçesi açıklarında meydana gelen tekne kazasında, kaptan İlyas Uçkan'ın müdahalesi sayesinde 3 kişi kurtarıldı, ancak 3 kişi halen kayıp. Sahil Güvenlik ve diğer ekipler, kayıpları bulmak için geniş çaplı arama çalışmaları başlattı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Kastamonu Cide'de Tekne Faciası: 3 Kişi Kurtarıldı 3 Kişi Kayıp
KAYNAK: İHA

Kastamonu'nun Cide ilçesi açıklarında meydana gelen tekne kazasında, kaptan İlyas Uçkan'ın cesur müdahalesi sayesinde 3 kişi kurtarıldı, ancak 3 kişi halen kayıp.

Olay, dün akşam saatlerinde Cide ilçesi Gideros Koyu'nun 2 mil açıklarında meydana geldi. Öztürk Kürelioğlu kaptanlığındaki “Maviş” isimli 5 metrelik fiber tekne, su almaya başladıktan sonra kısa sürede battı. Teknedeki altı kişiden üçü, kaptan İlyas Uçkan'ın çabalarıyla denizden kurtarıldı.

Ewfag

Olay sırasında başka bir tekneye yardım etmek için denize açılan kaptan İlyas Uçkan (62), teknede arıza yapan arkadaşına yardım ederken, Ahmet Kaan Karayılan, Emrah Yasin Büyükoral ve Ayşenur Gürcan'ın yardım çığlıklarını duydu. Kaptan Uçkan, motorunu kapatarak sesin geldiği yöne doğru ilerledi ve üç kişiyi güvenli bir şekilde kurtardı. Ancak aynı teknede bulunan Öztürk Kürelioğlu, Hülya Mütevelli ve Esmanur Gürcan'ı bulmak için yapılan aramalar sonuçsuz kaldı.

Fewfcw

Geniş Çaplı Arama Başlatıldı

Kaptan Uçkan'ın acil durum çağrısı sonrası bölgeye hızla müdahale eden Sahil Güvenlik Komutanlığı, AFAD, UMKE ve Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ekipleri, kaybolan üç kişiyi bulmak için geniş çaplı arama çalışmaları başlattı. Samsun ve İstanbul'dan gelen Sahil Güvenlik helikopterleri, deniz üzerindeki aramalara havadan destek verirken, AFAD ekipleri de drone ile arama çalışmalarını sürdürüyor. Karadeniz'de görev yapan Sahil Güvenlik botları ve üç dalış timi (DEGAK), arama çalışmalarına devam ediyor. Ancak şu ana kadar kayıp kişilere dair bir ize rastlanmadı.

Fwedwf

Kaptan Açıklama Yaptı

Kaptan İlyas Uçkan, yaşanan olayla ilgili yaptığı açıklamada, "Dün akşam Gideros koyunda saat 20.00 gibi bir arkadaşımızın teknesi arıza yaptı. Beni aradı, 'beni denizden çekebilir misin' dedi. Bende denize açıldım. O sırada arkadaşım, Ahmet Bey, 'açıktan bir sesler geliyor, imdat sesi geliyor' dedi. Sesin geldiği yöne doğru ilerledim ve motorumu kapatarak sesin kaynağını tespit etmeye çalıştım. Beş dakika sonra bir bayan ve iki erkeği kurtardım, diğerlerini çok aradık ama bulamadık" dedi.

Dwsedwf

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sardes Antik Kenti’ndeki kazılarda 160’ıncı yıl

Sardes Antik Kenti’ndeki kazılarda 160’ıncı yıl