Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Asayiş İzmit'te kan dökülen kavganın duruşması yapıldı

İzmit'te kan dökülen kavganın duruşması yapıldı

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde silahlı ve sopalı kavga sonucunda 1 kişinin hayatını kaybetmesi ve 5 kişinin yaralanmasına neden olan olayın dava süreci başladı. Tutuklu sanıklardan Emre A., mahkemede Halil Eser'in ölümüyle ilgili olarak "Halil Abi'yi yerde gördüm ama alamadım. Onu alamadığım için çok pişmanım" şeklinde ifade verdi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İzmit'te kan dökülen kavganın duruşması yapıldı
KAYNAK: İHA

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde yaşanan silahlı ve sopalı kavga sonucunda 1 kişinin hayatını kaybetmesi ve 5 kişinin yaralanmasına neden olan olayın dava süreci başladı. Tutuklu sanıklardan Emre A., mahkemede Halil Eser'in ölümüyle ilgili olarak "Halil Abi'yi yerde gördüm ama alamadım. Onu alamadığım için çok pişmanım" şeklinde ifade verdi.

Olayın Arka Planı

Olay, 23 Eylül 2023 tarihinde Serdar Mahallesi İnce Sokak'ta meydana geldi. İddialara göre, telefonda başlayan küfürleşme sonrasında iki grup sokak ortasında karşı karşıya geldi. Tartışma hızla silahlı ve sopalı bir kavgaya dönüştü. Kavgada araya giren Halil Eser, Emre A.'nın silahından çıkan kurşunla hayatını kaybetti ve 5 kişi yaralandı. Cinayet Büro Amirliği ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı ve 11 kişiyi gözaltına aldı.

İddianame ve Sanıklar

Olaya karışan 9 şüpheli hakkında iddianame hazırlandı. Sanıklardan bazıları "Silahla basit yaralama" suçundan, bazıları ise "Kasten öldürmeye teşebbüs" ve "yasaya muhalefet" suçlarından yargılanacak. Mahkemede tutuklu sanıkların savunmaları alındı ve Emre A., "Hasım sahibi olduğum için yanıma silah aldım, kimseye zarar verme amacım yoktu" şeklinde konuştu.

Sanıkların Savunmaları

Emre A.: "Halil Abi'yi yerde gördüm ama alamadım. Onu alamadığım için çok pişmanım. Hasım sahibi olduğum için yanıma silah aldım, kimseye zarar verme amacım yoktu."

Yusuf Ç.: "Olayı yatıştırmaya çalıştım ama başaramadım."

Yavuz A.: "Keşke kolum bacağım kopsaydı da o adam ölmeseydi."

Enis B.: "Çok büyük curcuna vardı olay yerinde, sadece maddi zararımın karşılanmasını istiyorum."

Sibel S.: "Yavuz, silahı bana doğrulttu, kaçtım. İki tarafta çok alkollüydü, neden küfür edildiğini hatırlamıyorum."

Devran G.: “Yavuz benim çok eski arkadaşımdı. Kimseye vurmadım.”

Mahkeme Kararı

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verdi ve duruşmayı ileri bir tarihe erteledi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
MSB Açıkladı: Mezun Teğmenlerle İlgili Yeni Gelişme!

MSB Açıkladı: Mezun Teğmenlerle İlgili Yeni Gelişme!