Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Asayiş İzmir'deki feci olayın davasında 42 sanık hakim karşısına çıktı

İzmir'deki feci olayın davasında 42 sanık hakim karşısına çıktı

İzmir'in Konak ilçesinde sağanak yağış sırasında elektrik akımına kapılarak hayatını kaybeden iki kişinin davasında, 13'ü tutuklu 42 sanık yargılanıyor. Dava 11 saat süren duruşmanın ardından ertesi güne bırakıldı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İzmir'deki feci olayın davasında 42 sanık hakim karşısına çıktı
KAYNAK: İHA

İzmir'in Konak ilçesinde sağanak yağış sırasında elektrik akımına kapılarak ölen iki kişiye ilişkin açılan davada 42 sanık ilk kez hakim karşısına çıktı. Haklarında "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma" suçundan 22,5 yıla kadar hapis cezası istenen sanıklar arasında sorumlu firma yetkilileri ve İZSU çalışanları da bulunuyor. İzmir 10. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada tutuklu sanıkların ifadeleri alınırken, duruşma 11 saat sürdü.

Sanıkların savunmaları

Duruşmada ilk söz, tutuklu sanıklardan sorumlu şirketin teknik şefi Ahmet Orhan Kaygısız'a verildi. Kaygısız, olay yerinde 2015 yılında yapılan çalışmalardan haberinin olmadığını belirterek, "Benim sorumluluk alanım arıza onarımıyla ilgili değil. Saha ekipleri bana bağlı değil" dedi. Sanıklardan Arıza Onarım Müdürü Ali Külak ise, "Yaşanan bu acı olay nedeniyle çok üzgünüm. Hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diliyorum. Ancak iddianamede yer alan suçlamaları kabul etmiyorum. 9 yıldır sorunsuz çalışan bir tesisin inşasıyla suçlanıyorum" açıklamasını yaptı.

İZSU Daire Başkanı suçlamaları reddetti

İZSU'da Kanalizasyon Daire Başkanı olan tutuklu sanık Barış Koç, bilirkişi raporunun aceleyle hazırlandığını ve yanlış olduğunu savundu. Koç, "Elektrik kablolarının derinliği konusunda yanlış bir algı var. Olayın yaşandığı bölgede sorumlu firma tarafından yapılan çalışma yetersizdi. Biz, 4 Ocak'ta mazgalı koymasaydık da bu olay yaşanabilirdi" dedi.

Özel firma yetkililerinin savunmaları

Tutuklu sanık olan ve İZSU'nun ihalesini alan özel firmanın sahibi Arif Kapuş, sahada bizzat yer almadığını belirterek, "Teknik şartnameye uygun malzeme kullandık. Bilirkişi raporunda bu malzemelerin uygun olmadığı öne sürülüyor, ancak laboratuvar testlerimiz bu malzemelerin uygun olduğunu gösteriyor. Sorumluluğum olmadığını düşündüğüm bir olay nedeniyle buradayım" şeklinde konuştu.

Mahkeme ertelendi

Savunmaların ardından mahkeme başkanı, duruşmaya ara verdi ve davayı ertesi güne erteledi. Duruşmayı KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, KKTC İzmir Başkonsolosu Ayşen Volkan İnanıroğlu, AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı ve MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin gibi birçok önemli isim izledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İstanbul'da Metrobüs Yanıyor! Saniye Saniye Kaydedildi

İstanbul'da Metrobüs Yanıyor! Saniye Saniye Kaydedildi