Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Asayiş İzmir'de Yangın Alarmı: Karşıyaka Urla ve Menderes'te Alevler Durmuyor

İzmir'de Yangın Alarmı: Karşıyaka Urla ve Menderes'te Alevler Durmuyor

İzmir'in üç farklı ilçesinde devam eden yangınlar, ekiplerin yoğun müdahalesine rağmen kontrol altına alınamıyor. Gece görüşlü helikopterler, ormanlık ve makilik alanlardaki yangınlarla mücadele ediyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İzmir'de Yangın Alarmı: Karşıyaka Urla ve Menderes'te Alevler Durmuyor
KAYNAK: AA

İzmir'in Karşıyaka, Urla ve Menderes ilçelerinde çıkan yangınlar, ekiplerin yoğun çabalarına rağmen hızla yayılıyor. Karşıyaka Yamanlar Karatepe bölgesinde 15 Ağustos'ta başlayan yangın, kısa sürede yerleşim yerleri ve sanayi sitesine sıçradı. Bu durum, çevredeki üç mahallenin hızla boşaltılmasına neden oldu.

Orman yangınlarına müdahale amacıyla gece boyunca kullanılan gece görüşlü helikopterler, alevlerin daha fazla alana yayılmasını engellemeye çalışıyor. Milli Savunma Bakanlığı da yangın söndürme çalışmalarına 13 helikopter ile destek veriyor. İki gün boyunca süren mücadelede hava araçları 2 bin 134 sorti yaparak büyük bir çaba sarf etti.

Urla ve Menderes'te Tehlike Sürüyor

Karşıyaka'daki yangının ardından, dün Urla Balıklıova Mahallesi yakınlarında başlayan makilik alan yangını ve Menderes Şaşal Mahallesi yakınlarındaki orman yangını da bölgeyi tehdit ediyor. Gece boyunca karadan yapılan müdahalelerin ardından, sabahın ilk ışıklarıyla birlikte hava desteği de devreye girdi.

Havadan ve Karadan Müdahale Devam Ediyor

Günün aydınlanmasıyla birlikte, yangın söndürme çalışmalarına 2 uçak ve 7 helikopter daha katıldı. Ekipler, yangınları kontrol altına almak için canla başla çalışıyor. Yerleşim yerlerine yakın bölgelerde alevlerin daha fazla zarar vermemesi için tüm imkanlar seferber ediliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Adana'da motosiklet sürücüsü kaldırıma savruldu

Adana'da motosiklet sürücüsü kaldırıma savruldu