Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Asayiş İzmir Şoförler Odasından taksici saldırısı için açıklama

İzmir Şoförler Odasından taksici saldırısı için açıklama

İzmir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Celil Anık, Gaziemir'de gerçekleşen silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden taksici olayına dair önemli açıklamalarda bulundu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İzmir Şoförler Odasından taksici saldırısı için açıklama
KAYNAK: İHA

İzmir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Celil Anık, Gaziemir'de gerçekleşen silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden taksici olayına dair önemli açıklamalarda bulundu. Olaya ilişkin derin üzüntülerini ifade eden Anık, taksicilerin güvenliği için alınması gereken temel tedbirler hakkında önemli mesajlar verdi.

Saldırının detaylarına değinen Anık, taksicinin soğuktan üşüdüğü için gece saatlerinde aldığı müşterisinin, Delil Aysal adlı genç bir birey tarafından silahlı saldırıya maruz kaldığını ifade etti. Olayın ardından hastaneye kaldırılan taksici, yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetmişti. Anık, olayın ardından yaşanan trajedinin taksici camiasını derinden üzdüğünü belirterek, tüm meslektaşlarına başsağlığı diledi. Ancak, benzer olayların önüne geçebilmek adına alınması gereken tedbirleri de vurguladı. "Taksicilerin iş güvenliği için alınması gereken temel tedbirler; araç kamerasıdır, teknolojik uygulamalardır" diyen Anık, bu tür olaylara karşı en etkili korunma yönteminin teknolojik tedbirler olduğunu belirtti. Olayın detaylarına inerken, saldırıyı gerçekleştiren şahsın diğer taksilerin kendisini almadığını belirttiğini, ancak daha sonra "herkese güvenmeyeceksin" şeklinde bir not bıraktığını ifade etti.

Kabin araçlarımıza uygun değil

Anık, "Bu gibi durumlarla başa çıkabilmek adına kameraların araçlara takılmasını önerdik. Bu yönde atılan adımların, yaşanan son iki olayda da ne kadar haklı olduğumuzu gördük. Kameraların caydırıcı etkisi olduğunu biliyoruz" dedi. Olayın ardından yaşanan bir diğer gelişmeye de değinen Anık, "Kabin araçlarımıza uygun değil" diyerek, küçük araçların içine kabin yerleştirmenin pratik olmadığını, Avrupa'da da pek çok ülkede bu uygulamanın bulunmadığını ifade etti. Bunun yerine, araç içi kameraların daha uygun bir çözüm sunduğunu belirtti. Anık, sözlerine, "Biz zamanında bu kameraların takılmasını önerdik, ne kadar haklı olduğumuzu son yaşanan iki hadisede gördük. Bu teknolojiye yaptığımız yatırımdan dolayı, araçların takibinden dolayı. Özellikle kamera caydırıcı oluyor" şeklinde devam etti. Gaziemir'deki olayın ardından faillerin hızlı bir şekilde yakalanmasından memnuniyet duyduklarını belirten Anık, konuşmasını şu sözlerle noktaladı: "İnşallah en ağır cezayı alır. Bugün cenazemizi kaldırıyoruz. Buradan alacağız, Söke’ye götüreceğiz. Söke’de defnedilecek."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ehliyet affı gündemde: Heyecanla beklenen gelişme!

Ehliyet affı gündemde: Heyecanla beklenen gelişme!