Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Asayiş İstanbul'da sahte para operasyonu

İstanbul'da sahte para operasyonu

Fatih ilçesinde düzenlenen bir operasyonda, sahte 2 milyon 942 bin 50 ABD doları ve yaklaşık 12 milyon dolar değerinde özel üretim kağıt ve sahte para yapımında kullanılan birçok malzeme ele geçirildi.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre; Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Fatih ilçesinde bulunan bir matbaada sahte para basıldığına dair bilgi üzerine çalışma başlattı. 21 Temmuz'da gerçekleştirilen operasyonda, bahsedilen adreste bir kişi gözaltına alındı.

Yapılan aramada, 50 ve 100 dolarlık banknotlara benzetilmiş 2 milyon 942 bin 50 sahte ABD doları ile 100 dolarlık banknotların basıldığı 12 bin sayfa özel üretim kağıt ele geçirildi. Bu sahte para yapımında kullanılan kalıp olarak tahmin edilen 8 materyal ve üzerine sahte para eklenmesi için tasarlanmış şeffaf naylon parçalar da bulundu.

Operasyonda ayrıca, 2 banka çeki, kamera kayıt cihazı, dizüstü bilgisayar ve 2 hard disk, 3 flash bellek, 2 mor ışık, 19 yazıcı ve tarayıcı, birçok toner, kağıt kesim makinesi, 2 para sayma makinesi ve Benjamin Franklin siluetinin bulunduğu baskı kalıbı da ele geçirildi. Ayrıca, sahte para yapımında kullanılan kimyasal madde içeren 6 kap da bulunmaktaydı.Operasyon sonucunda gözaltına alınan şüpheli, emniyet tarafından yapılan işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

ANKA

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Alanyaspor’da yeni imza

Alanyaspor’da yeni imza