Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Asayiş İstanbul'da PK*/P*D'nin Üst Düzey Sorumlusu Yakalandı

İstanbul'da PK*/P*D'nin Üst Düzey Sorumlusu Yakalandı

İstanbul'da düzenlenen operasyonla PK*/P*D'nin üst düzey sorumlusundan ‘Haydar Ali Cuma’ kod adlı İmad Al-Halaf yakalandı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İstanbul'da PK*/P*D'nin Üst Düzey Sorumlusu Yakalandı

İstanbul'da düzenlenen bir operasyonla, PK*/P*D'nin üst düzey sorumlularından ‘Haydar Ali Cuma’ kod adlı İmad Al-Halaf yakalandı. Suriye uyruklu ter*rist, Türkiye'ye yasadışı yollarla giriş yaparken Filistinli bir kişi adına düzenlenmiş sahte kimlik kullanmıştı.

Operasyon ve İstihbarat Çalışmaları

Son yıllarda PKK/KCK ve PYD/YPG'ye yönelik yürütülen operasyonlar, örgütü köşeye sıkıştırdı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlükleri, Uluslararası Risk Analiz Grupları tarafından yapılan çalışmalar sonucunda, İmad Al-Halaf’ın İstanbul’a sızdığı bilgisine ulaşıldı.

Kamışlı’da üst düzey görevlerde bulunan Al-Halaf'ın, PKK/YPG tarafından İstanbul'da eylem yapmak üzere görevlendirildiği tespit edildi. Terörist, sahte Filistin kimliğiyle dikkat çekmeden İstanbul'a giriş yapmıştı. Güvenlik birimleri tarafından adım adım izlenen Al-Halaf’ın, saklandığı adres ve irtibat kurduğu kişiler belirlendi.

Operasyon ve Elde Edilen Belgeler

Al-Halaf, İstanbul'daki bir eve düzenlenen baskınla yakalandı. Operasyon sırasında çok sayıda örgütsel doküman ve dijital materyal ele geçirildi. Emniyet güçleri, teröristin Türkiye'ye eylem yapmak için girdiğini ve Suriye'de PYD/YPG içerisinde 9 yıl boyunca faaliyet gösterdiğini belirledi.

Elde edilen dijital materyallerde, Al-Halaf’ın PYD/YPG saflarında çekilmiş fotoğrafları ve silahlı eğitim aldığı görüntüler ortaya çıktı. Al-Halaf’ın, PYD/YPG'nin sözde özel kuvvetleri için kamuflajlar ve uzun namlulu silahlar kullandığı tespit edildi.

Teröristin Sorgulaması ve Sonuçları

Al-Halaf’ın PKK/YPG için Suriye'de ideolojik ve silahlı eğitim aldığı, tünel ve menfez kazdığı belirlendi. Patlayıcı maddeler üzerine eğitim alıp almadığı ise araştırılmaktadır. Yakalanan terörist, İstanbul Terörle Mücadele Şubesinde sorgulandıktan sonra çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı. Ayrıca, teröristin Türkiye'ye girişini sağlayan ve yardım eden kişi ya da kişiler hakkında da soruşturma devam etmektedir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Manavgat'ta Plakasız Motosiklet Kazaya Sebep Oldu: Olay Yerinden Kaçtı

Manavgat'ta Plakasız Motosiklet Kazaya Sebep Oldu: Olay Yerinden Kaçtı