Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
HAFİF YAĞMUR
27°
Akdeniz Gerçek Asayiş İstanbul’da “Kuyu-23” Operasyonu: 29 Şüpheli Gözaltında

İstanbul’da “Kuyu-23” Operasyonu: 29 Şüpheli Gözaltında

İstanbul’da iki organize suç örgütüne yönelik düzenlenen “Kuyu-23” operasyonu sonucunda 29 şüpheli yakalandı. Operasyonlarda silahlar, çalıntı araçlar ve çok sayıda mühimmat ele geçirildi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İstanbul’da “Kuyu-23” Operasyonu: 29 Şüpheli Gözaltında
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul’da faaliyet gösteren ve birbirleriyle husumetli olan iki organize suç örgütüne yönelik düzenlenen “Kuyu-23” operasyonunun detaylarını paylaştı. Bakan Yerlikaya’nın verdiği bilgilere göre, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Başkanlığı koordinesinde İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından geniş çaplı bir operasyon gerçekleştirildi.

Operasyonlar kapsamında tespit edilen suç örgütlerinin, 27 Ağustos 2024 tarihinde İstanbul’un Bahçelievler ilçesinde gerçekleşen silahlı çatışmaya karıştıkları belirlendi. Bu çatışmada iki kişi yaralanırken, 30 Ağustos 2024 tarihinde Bahçelievler’de düzenlenen bir diğer silahlı saldırıda, suç örgütü üyesi E.K. hayatını kaybetti. Aynı saldırıda bir kişi daha yaralandı.

Bu olayların ardından, Bahçelievler Devlet Hastanesi önünde düzenlenen başka bir saldırıda ise, iki örgüt arasında süren çatışma sırasında bir polis memuru, bir jandarma personeli, bir özel güvenlik görevlisi ve iki sivil vatandaş yaralandı. Toplamda beş kişinin yaralandığı bu saldırı, bölgede büyük endişeye yol açtı.

Silahlar ve Çalıntı Araçlar Ele Geçirildi

Düzenlenen operasyonlar sonucu; 2 adet Ak-47 uzun namlulu silah, 9 adet ruhsatsız tabanca, 3 adet çalıntı motosiklet, bir olayda kullanılan otomobil ve çalıntı bir araç ile 4 kar maskesi, 2 çelik yelek ve çok sayıda fişek ele geçirildi. Bu silahların ve malzemelerin, örgütlerin eylemlerinde kullanılmak üzere hazırlandığı tespit edildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
7 haftada hem kredi hem mevduat faizleri düştü: İhtiyaç kredisi alanlar pişman!

7 haftada hem kredi hem mevduat faizleri düştü: İhtiyaç kredisi alanlar pişman!