Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Asayiş İstanbul'da FET* Operasyonu: Kamudan İhraç Edilen 13 Şüpheli Yakalandı

İstanbul'da FET* Operasyonu: Kamudan İhraç Edilen 13 Şüpheli Yakalandı

İstanbul'da Fetullahçı Ter*r Örgütü (FET*/P*Y) hücre evlerine yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda, aralarında kamudan ihraç edilmiş bir doçent, TSK'dan ihraç edilmiş bir astsubay ve bir KOSGEB kurum çalışanının da bulunduğu 13 şüpheli yakalandı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İstanbul'da FET* Operasyonu: Kamudan İhraç Edilen 13 Şüpheli Yakalandı
KAYNAK: İHA

İstanbul'da Fetullahçı Ter*r Örgütü (FET*/P*Y) hücre evlerine yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda, aralarında kamudan ihraç edilmiş bir doçent, TSK'dan ihraç edilmiş bir astsubay ve bir KOSGEB kurum çalışanının da bulunduğu 13 şüpheli yakalandı. Gözaltına alınan şüphelilerin kriptolu haberleşme programı ByLock'u aktif olarak kullandıkları ve iletişimde oldukları kişilerin FET*'den yargılandığı belirlendi.

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, FET*/P*Y'ye yönelik gerçekleştirdiği operasyonda, örgütün faaliyetlerini deşifre etmeye yönelik çalışmalarını sürdürdü. Yapılan detaylı soruşturma kapsamında, örgütün gizlendiği "gaybubet" olarak adlandırdığı hücre evlerinde saklanan 13 şüpheli belirlendi. Bu sabah İstanbul genelinde düzenlenen operasyonda, aralarında kamudan ihraç edilmiş biri astsubay iki doçent, bir KOSGEB kurum çalışanının da bulunduğu 13 FET* üyesi yakalandı. Operasyon kapsamında gerçekleştirilen aramalarda, örgütsel dokümanlar ve dijital malzemeler ele geçirildi.

ByLock Aktif olarak kullanılıyordu

Gözaltına alınan FET* üyelerinin sorgularının İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde gerçekleştirileceği belirtildi. Yapılan araştırmalarda, şüphelilerin örgütün kriptolu haberleşme programı ByLock'u aktif olarak kullandıkları ve iletişimde oldukları kişilerin FETÖ'den yargılandığı bilgisine ulaşıldı.Operasyonla ilgili detaylı soruşturmanın devam ettiği ifade edildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Evinde kenevir yetiştirmek için bakın nasıl sistem kurmuş

Evinde kenevir yetiştirmek için bakın nasıl sistem kurmuş