Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Asayiş İstanbul Adalet Sarayı'na ilişkin Ter*r Saldırısı Soruşturması Tamamlandı! İşte İstenen Cezalar!

İstanbul Adalet Sarayı'na ilişkin Ter*r Saldırısı Soruşturması Tamamlandı! İşte İstenen Cezalar!

İstanbul Adalet Sarayı'na düzenlenen sil*hlı ter*r saldırısına ilişkin yürütülen soruşturma tamamlandı. Hazırlanan iddianamede, aralarında DHK*-C'nin merkez komite üyeleri ve Pınar Birkoç’un ablalarının da bulunduğu 19 şüphelinin 15’er yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep ediliyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İstanbul Adalet Sarayı'na ilişkin Ter*r Saldırısı Soruşturması Tamamlandı! İşte İstenen Cezalar!
KAYNAK: İHA

İstanbul Adalet Sarayı'ndaki polis kontrol noktasına 6 Şubat 2024'te düzenlenen sil*hlı ter*r saldırısına ilişkin soruşturma tamamlandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede, DHK*-C silahlı ter*r örgütünün sözde merkez komite üyeleri ve olay günü etkisiz hale getirilen ter*rist Pınar Birkoç’un ablalarının da bulunduğu toplam 19 şüphelinin 15’er yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep ediliyor.

İddianamede, DHK*-C mensubu Emrah Yayla ve Pınar Birkoç'un, adliyeye girişte polis memurlarına biber gazı sıktığı, Yayla’nın polis memuruna ateş açtığı, Birkoç'un ise ateşle yaraladığı belirtildi. Her iki eylemcinin C blok istikametine doğru ateş açarak koştuğu, bu sırada Dilfiraz Karataş isimli bir vatandaşın yaralanıp hastanede hayatını kaybettiği vurgulandı. Eylemcilerin, polisler tarafından etkisiz hale getirildiği aktarıldı.

Şüphelilerin Örgütteki Rolü

İddianamede, DHK*-C’nin merkez komitesinde yer alan şüphelilerden Zerrin Sarı, Fehriye Erdal, Seher Demir ve Musa Aşoğlu’nun örgütün yönetiminde önemli roller üstlendiği belirtiliyor. Ayrıca Necmiye Birkoç’un örgütün mahalli alan yapılanması sorumlusuyken, Ayten Öztürk’ün Türkiye sorumlusuyken, Seda Şaraldı’nın halkın hukuk bürosu yöneticisi olarak görev yaptığı kaydedildi.

 7 Yıl 6 Aydan 15 Yıla Kadar Hapis Cezası Talep Ediliyor

Hazırlanan iddianamede, firari şüpheliler Zerrin Sarı, Seher Demir, Musa Aşoğlu, Fehriye Erdal ve diğer 15 şüpheliye ‘silahlı ter*r örgütüne üye olmak’ suçundan 7 yıl 6 aydan 15 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor. Öldürülen ter*ristler Emrah Yayla ve Pınar Birkoç hakkında ise ‘anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme’, ‘kasten öld-rme’ gibi suçlardan kovuşturmaya yer olmadığına karar verildi.

Yargılanma 31 Ekim 2024 Tarihinde Başlanacak

Şüphelilerin yargılanmasına 31 Ekim 2024 tarihinde İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlanacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Amasya'da yürüyüş yapan çocukların isteği gerçek oldu

Amasya'da yürüyüş yapan çocukların isteği gerçek oldu