Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Asayiş İsrail'in Gazze'ye Düzenlediği Saldırılarda Acı Tablo Ortaya Çıktı

İsrail'in Gazze'ye Düzenlediği Saldırılarda Acı Tablo Ortaya Çıktı

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği son saldırılarda 82 Filistinli hayatını kaybetti. İsveç, UNRWA'ya yardımı yeniden başlatarak, bölgedeki insani duruma dikkat çekiyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İsrail'in Gazze'ye Düzenlediği Saldırılarda Acı Tablo Ortaya Çıktı
KAYNAK: İHA

İsrail'in son 24 saat içinde Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 82 Filistinli hayatını kaybetti. Bu son saldırılarla birlikte, 7 Ekim'den bu yana toplam can kaybı sayısı 30 bin 960'a yükseldi.

İsrail ordusu, son 155 gündür Gazze Şeridi'ne saldırıyor. Gazze halkı, yardım tırlarının girişinin engellenmesi nedeniyle açlıkla ve İsrail'in saldırılarıyla mücadele ediyor.

Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, İsrail'in son 24 saatte Gazze Şeridi'ne 10 saldırı düzenlediği, 82 kişinin hayatını kaybettiği ve 122 kişinin yaralandığı bildirildi. 7 Ekim'den bu yana hayatını kaybedenlerin sayısı 30 bin 960'a, yaralananların sayısı ise 72 bin 524'e yükseldi.

İsveç hükümeti, Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı'na (UNRWA) yeniden yardım sağlanması kararı aldı. Hükümetin, UNRWA'ya 2024 yılı için 400 milyon kron ayırdığı belirtilirken, UNRWA'nın iç kontrolleri güçlendirmeyi ve çalışanları üzerinde ekstra kontroller yapmayı kabul etmesinden sonra ödemelere yeniden başlama kararı alındığı belirtildi.

İsveç dahil olmak üzere birçok ülke, İsrail'in bazı çalışanlarını 7 Ekim'deki saldırısına karışmakla suçlamasının ardından UNRWA'ya yapılan yardımı askıya almıştı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Maden bölgesi Kararı Resmi Gazete'de yayımlandı: Komisyonda düzenleme geliyor

Maden bölgesi Kararı Resmi Gazete'de yayımlandı: Komisyonda düzenleme geliyor