Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Asayiş İngiltere’de Protestolarda Polise Yumruk Atan İngiliz’e 3 Yıl Hapis Cezası Verildi

İngiltere’de Protestolarda Polise Yumruk Atan İngiliz’e 3 Yıl Hapis Cezası Verildi

İngiltere'nin Southport bölgesinde meydana gelen bıçaklı saldırı sonrası patlak veren şiddet olaylarında bir polise yumruk atan Derek Drummond, 3 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İngiltere’de Protestolarda Polise Yumruk Atan İngiliz’e 3 Yıl Hapis Cezası Verildi
KAYNAK: İHA

İngiltere'nin Southport bölgesinde, 29 Temmuz'da bir dans okulunda gerçekleşen ve 3 kız çocuğunun hayatını kaybettiği bıçaklı saldırı, ülkede büyük yankı uyandırdı. Olayın ardından yayılan yanlış bilgiler, sokaklarda şiddet olaylarına neden oldu.

Bıçaklı saldırının ardından ülke genelinde yayılan huzursuzluk, günler süren protesto ve polisle çatışma olaylarına yol açtı. Bu şiddet olayları sırasında polise saldırdığı tespit edilen 58 yaşındaki Derek Drummond, mahkemede şiddet ve saldırı suçlarından yargılandı.

Liverpool Kraliyet Mahkemesi'nden Karar

Liverpool Kraliyet Mahkemesi'nde görülen duruşmada, Drummond'un bir polise yumruk attığı kanıtlandı. Mahkeme, Drummond'u 3 yıl hapis cezasına çarptırdı. Öte yandan, 29 yaşındaki Declan Geiran, 3 Ağustos'ta Liverpool şehir merkezinde bir polis minibüsünün emniyet kemerini ateşe vererek kargaşa çıkarması nedeniyle yargılandı. Geiran, suçunu kabul etmesinin ardından 30 ay hapis cezası aldı.

Irksal Olarak Ağırlaştırılmış Kamu Düzeni Suçundan Yargılandı

41 yaşındaki Liam Riley ise kargaşaya neden olma ve ırksal olarak ağırlaştırılmış kamu düzeni suçu işlediği gerekçesiyle yargılandı. Riley, suçunu kabul ettikten sonra 20 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Tünektepe Teleferik Davasında Karar Veriliyor

Tünektepe Teleferik Davasında Karar Veriliyor