Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Asayiş İliç'teki Maden Faciasında Ayrıntılar Gün Yüzüne Çıkıyor! Vergi Borçları Silinmiş!

İliç'teki Maden Faciasında Ayrıntılar Gün Yüzüne Çıkıyor! Vergi Borçları Silinmiş!

Erzincan İliç'teki Anagold Madeni'nde yaşanan genişleme ve sonrasında ortaya çıkan toprak kayması felaketi, çevre sorunları ve vergi borcu tartışmalarını gündeme getirdi.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İliç'teki Maden Faciasında Ayrıntılar Gün Yüzüne Çıkıyor! Vergi Borçları Silinmiş!
MUHABİR: Tayfun Akyatan
KAYNAK: Haber Merkezi

Erzincan'ın İliç ilçesinde bulunan ve 2008 yılından beri Kanadalı Anagold Madencilik şirketi tarafından işletilen Çöpler Kompleks Madeni, yıllar içinde kapasite artışlarıyla birlikte sahasını genişletti. Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) tarafından açılan davalara rağmen proje iptal edilmedi. Uzmanlar, madenin yol açtığı çevresel yıkıma karşı uzun süredir mücadele veriyor ve göçük tehlikesi konusunda uyarılar yapıyordu.

Çevre Tehlikesi ve Vergi Borcu Tartışmaları

Daha önce siyanür sızıntısı ile gündeme gelen Anagold Madeni'nin yol açtığı çevre sorunlarına dair endişeler sürüyor. Şirketin yüzde 80 ortağı olan Kanadalı altın madeni şirketi SSR Mining'in bilançosunda 7,2 milyon dolarlık vergi borcunun silindiği ortaya çıktı.

Olayın Ardından Gelişmeler

Erzincan İliç'teki altın madeninde meydana gelen toprak kayması felaketi sonrasında 9 kişinin kaybolduğu açıklandı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, olayın ardından bölgeye jandarma, AFAD ve sağlık ekiplerinin sevk edildiğini duyurdu. Yaşanan bu olay, maden faaliyetlerinin çevresel ve insan sağlığına olan etkilerini bir kez daha gündeme getirdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
TEM Otoyolunda Bir Araç Alevlerin Esiri Oldu!

TEM Otoyolunda Bir Araç Alevlerin Esiri Oldu!