Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Asayiş İçişleri Bakanı Yerlikaya: 'Kıskaç-22' Operasyonlarında 74 Şüpheli Yakalandı

İçişleri Bakanı Yerlikaya: 'Kıskaç-22' Operasyonlarında 74 Şüpheli Yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türkiye genelinde FETÖ ter*r örgütüne yönelik düzenlenen 'Kıskaç-22' operasyonlarının sonuçlarını açıkladı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İçişleri Bakanı Yerlikaya: 'Kıskaç-22' Operasyonlarında 74 Şüpheli Yakalandı
KAYNAK: İHA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türkiye genelinde FETÖ ter*r örgütüne yönelik düzenlenen 'Kıskaç-22' operasyonlarının sonuçlarını açıkladı. Operasyonlar kapsamında 27 ilde 4 gün boyunca devam eden çalışmalarda toplam 74 şüphelinin yakalandığını duyurdu.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı, KOM Başkanlığı ve TEM Daire Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirilen operasyonlarda il emniyet müdürlüklerinin TEM ve KOM Şube Müdürlükleri tarafından çalışmaların yürütüldüğünü belirtti. Operasyonlar sonucunda Adana, Ankara, Antalya, Ardahan, Aksaray, Bartın, Bursa, Eskişehir, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Hakkari, Isparta, İzmir, Karaman, Kocaeli, Konya, Kütahya, Kırşehir, Malatya, Manisa, Mersin, Ordu, Sakarya, Sivas, Şanlıurfa ve Tokat illerinde FETÖ'ye yönelik yapılan çalışmalarda çok sayıda şüphelinin yakalandığını açıkladı.

'ByLock' kullandıkları tespit edildi

Bakan Yerlikaya'nın açıklamalarına göre, operasyonlarda şüphelilerin FETÖ'ye bağlı 'Adliye Mahrem', 'Askeri Mahrem Yapılanma', 'Emniyet Mahrem Yapılanma' ve 'Güncel Yapılanma' gibi yapılanmalarda faaliyet gösterdikleri, ankesörlü telefonlarla iletişim kurdukları ve FETÖ'ye ait kripto haberleşme programı 'ByLock' kullandıkları tespit edildi. Ayrıca şüpheliler hakkında kesinleşmiş hapis cezaları ve aranma kayıtlarının bulunduğu belirtildi.

Çok Miktarda Döviz, Türk Lirası ve Altın Ele Geçirildi

Operasyonlar sırasında çok miktarda döviz, Türk Lirası ve altın ile birlikte dijital materyallerin ele geçirildiği ifade edildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Yamal'ın Canlı Yayını Skandala Dönüştü! Ç*plak Futbolcular Görüntülendi

Yamal'ın Canlı Yayını Skandala Dönüştü! Ç*plak Futbolcular Görüntülendi