Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Asayiş İçişleri Bakanı Yerlikaya: İsrail İstihbaratı Adına Çalışan 8 Kişi Yakalandı

İçişleri Bakanı Yerlikaya: İsrail İstihbaratı Adına Çalışan 8 Kişi Yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Türkiye'de İsrail istihbaratı adına çalışan 8 kişinin düzenlenen operasyonla yakalandığını açıkladı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İçişleri Bakanı Yerlikaya: İsrail İstihbaratı Adına Çalışan 8 Kişi Yakalandı
KAYNAK: İHA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türkiye'de İsrail istihbaratı adına bilgi toplayan 8 kişinin düzenlenen operasyonla yakalandığını açıkladı.

Operasyon hakkında yapılan açıklamada, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, MİT Başkanlığı ve EGM İstihbarat ve TEM Başkanlığı koordinasyonunda İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen çalışmalar sonucu şüphelilerin İsrail istihbarat unsurları ile temas kurdukları, İsrail istihbarat servisinin hedefindeki Türkiye’de bulunan kişiler ve şirketler hakkında bilgi topladıkları ve elde ettikleri bilgi ve belgeleri İsrail istihbaratına aktardıkları belirtildi.

İsrail İstihbaratı ile İlgili Faaliyetler Tespit Edildi

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, operasyon kapsamında elde edilen bilgilere göre, İsrail istihbarat servisinin hedefindeki Türkiye’de bulunan kişiler ile şirketler hakkında bilgi toplayan ve bu bilgileri İsrail istihbaratına aktaran kişilere yönelik 'Köstebek-3' operasyonunun gerçekleştirildiğini ifade etti.

İsrail İstihbaratı ile İlişkili 8 Şüpheli Yakalandı

Operasyon sonucunda 8 şüphelinin yakalandığını belirten Bakan Yerlikaya, bu kişilerden 2'sinin tutuklandığını ve 6'sının hakkında adli kontrol kararı verildiğini bildirdi. Operasyonun detaylarıyla ilgili detaylı bilgilerin ilerleyen süreçte kamuoyuyla paylaşılacağını belirtti.

Türkiye'nin İstihbarat Güvenliğine Yönelik Başarılı Operasyon

Yapılan operasyonun, Türkiye'nin istihbarat güvenliğini sağlamaya yönelik başarılı bir adım olduğu vurgulandı. İçişleri Bakanlığı'nın, yürütülen operasyonlarla ülkenin güvenliğini sağlamak için kararlı bir şekilde çalışmaya devam edeceği ifade edildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalyaspor’un Sporcusu Dünya Kupası’nda Altın Madalya Kazandı

Antalyaspor’un Sporcusu Dünya Kupası’nda Altın Madalya Kazandı