Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Asayiş İçişleri Bakanı Yerlikaya: Gürz-17 Operasyonu ile Teröre Büyük Darbe

İçişleri Bakanı Yerlikaya: Gürz-17 Operasyonu ile Teröre Büyük Darbe

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Gürz-17 operasyonuyla terör örgütünün Türkiye'nin 10 ilindeki sığınaklarına ağır bir darbe vurulduğunu açıkladı.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İçişleri Bakanı Yerlikaya: Gürz-17 Operasyonu ile Teröre Büyük Darbe
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Gürz-17 operasyonuyla terör örgütünün Türkiye'nin 10 ilindeki sığınaklarına ağır bir darbe vurulduğunu açıkladı.

 Operasyonlarda 71 mağara ve barınak yok edilirken, büyük miktarda silah ve mühimmat ele geçirildi.

Gürz-17 operasyonunda neler ele geçirildi?

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türkiye’nin 10 ilinde bölücü terör örgütüne yönelik gerçekleştirilen Gürz-17 operasyonunda, örgütün gizli sığınak ve barınma alanlarının tek tek yok edildiğini duyurdu. Bu geniş çaplı operasyonda, teröristlerin kırsal alanlarda sakladıkları silah ve mühimmatlara el konuldu. Yerlikaya, 71 mağara ve sığınağın imha edildiğini belirterek, ele geçirilen mühimmatların detaylarını paylaştı. Operasyonda:

  • 1.303 adet uçaksavar mühimmatı
  • 360 el bombası
  • 257 kg patlayıcı
  • 141 mayın
  • 7.624 adet çeşitli mühimmat
  • 80 RPG-7 mühimmatı
  • 9 Kalaşnikof piyade tüfeği
  • 32 el yapımı patlayıcı (EYP)

gibi tehlikeli materyallerin güvenlik güçlerinin eline geçtiği açıklandı.

operasyonun geniş çaplı boyutu ve teknolojik destek

Operasyonlar sırasında kullanılan teknolojiler ve güvenlik güçlerinin kapsamlı katılımı dikkat çekti. Jandarma Genel Komutanlığı koordinesinde, Jandarma Özel Harekat (JÖH), Jandarma Komando ve Güvenlik Korucuları görev aldı. Toplam 3.172 Jandarma personeli, J-SİHA ve J-ATAK helikopterlerinin desteğiyle operasyona katıldı. Operasyonlar Şırnak, Siirt, Van, Hakkari gibi illerde yoğunlaştı ve Şırnak-Merkez, Yüksekova, Ovacık gibi kritik bölgelerde önemli başarılar elde edildi.

terör örgütünün lojistik ağı çökertildi

Bakan Yerlikaya, operasyonun terör örgütünün lojistik ağını çökerttiğini ve örgütün kırsalda sakladığı mühimmat ve malzemelerin büyük kısmına el konduğunu söyledi. Teröristlerin eylem yapma kabiliyetinin ciddi şekilde sınırlandığını belirten Yerlikaya, şu detayları paylaştı:

  • 22 adet EYP ateşleme düzeneği
  • 540 metre fitil
  • 110 kg amonyum nitrat
  • 282 tüp
  • 4 el dürbünü
  • 1 termal silah dürbünü

gibi mühimmatlar ve ekipmanların ele geçirildiğini ifade etti.

terörle mücadelede kararlılık mesajı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türkiye’nin terörle mücadelesinin kesintisiz süreceğini ve son terörist etkisiz hale getirilene kadar operasyonların devam edeceğini vurguladı. "Gece gündüz demeden, kırsalda ve şehirde operasyonlar sürüyor," diyen Yerlikaya, Türkiye'nin terörle mücadelede kararlılığını bir kez daha dile getirdi.

Diyarbakır, Tunceli ve Ağrı İl Jandarma Komutanlıklarınca 'GÜRZ-17' operasyonları gerçekleştirildi. Şırnak-Merkez, Güçlükonak, Beytüşşebap, Uludere, Eruh, Pervari, Ömerli, Kızıltepe, Çatak, Hakkari-Merkez, Yüksekova, Şemdinli, Dörtyol, Belen, Lice, Ovacık, Hozat, Nazımiye, Karlıova ve Doğubayazıt kırsalında gerçekleştirilen operasyonlar sonucunda ayrıca, 22 adet EYP ateşleme düzeneği, 3 adet güneş paneli, 4 adet fotokapan aküsü, 540 metre fitil (EYP yapımında kullanılmak üzere), 780 metre elektrik kablosu, 110 kg amonyum nitrat, 282 adet tüp, 4 adet el dürbünü, 1 adet silah üstü dürbünü, 1 adet termal silah dürbünü ile çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi. Bölücü Terör Örgütünün lojistik amaçlı kullanmak ve eylem yapmak için hazırladığı inleri tek tek tespit edilip başlarına yıkıldı. Operasyonları gerçekleştiren kahraman jandarmamızı tebrik ediyorum. Allah ayaklarına taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Serhat Akın Kimdir? Serhat Akın Nerelidir? Serhat Akın Hangi Takımlarda Oynadı? Serhat Akın’ın Mevkisi Nedir?

Serhat Akın Kimdir? Serhat Akın Nerelidir? Serhat Akın Hangi Takımlarda Oynadı? Serhat Akın’ın Mevkisi Nedir?