Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Asayiş İçişleri Bakanı: Bursa'da Üç Organize Suç Örgütü Çökertildi

İçişleri Bakanı: Bursa'da Üç Organize Suç Örgütü Çökertildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın açıklamasına göre, Bursa'da gerçekleştirilen "Kafes-46” operasyonlarında üç farklı organize suç örgütü çökertildi.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İçişleri Bakanı: Bursa'da Üç Organize Suç Örgütü Çökertildi
KAYNAK: İHA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Bursa'da eş zamanlı olarak gerçekleştirilen "Kafes-46” operasyonlarında, Bülent Çetkin'in liderliğini yaptığı Organize Suç Örgütü, Osman Deliçay'ın liderliğini üstlendiği Organize Suç Örgütü ve Muhammet Tayyar Türkeş'in liderliğini yaptığı 3 ayrı Organize Suç Örgütü'nün çökertildiğini duyurdu. Operasyonlar neticesinde Muhammet Tayyar Türkeş'in yurtdışına kaçtığı belirlenirken, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı da halen aranan 8 kişi olduğunu açıkladı.

İçişleri Bakanı Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Bursa'da gerçekleştirilen "Kafes-46” operasyonlarında, Bülent Çetkin'in liderliğini yaptığı Organize Suç Örgütü, Osman Deliçay'ın liderliğini üstlendiği Organize Suç Örgütü ve Muhammet Tayyar Türkeş'in (Yurtdışı firar) liderliğini yaptığı 3 ayrı Organize Suç Örgütü'nün çökertildiğini belirtti.

A W148396 05

Operasyonlar kapsamında 47 şüphelinin yakalandığını ifade eden Bakan Yerlikaya, detayları şu şekilde paylaştı: "Aziz Milletimizin Bilmesini İsterim ki; hangi büyüklükte olursa olsun, ailelerimizin huzurunu kaçıran organize suç örgütlerine, çetelere milletimizin duası ve desteğiyle nefes aldırmayacağız. Organize Suç Örgütlerine karşı şafak sökerken de gün batarken de operasyonlarımız aralıksız devam edecek."

Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde yapılan operasyonlar sonucunda, organize suç örgütlerinin resmi yollardan işletmelere ortak oldukları, ilerleyen süreçte işletmenin diğer ortaklarını tehdit ederek işletmeden el çektirdikleri, sözde mahkeme kurarak anlaşmazlıkları olan şahıslar hakkında karar verdikleri ve bunun karşılığında para talep ettikleri, şahıslar arasındaki alacak verecek meselesine taraf olarak, şiddet ve cebir yolu ile alacakları temin ettikleri, silah ile kasten yaralama eylemlerini gerçekleştirdikleri ve şahıslardan tehdit yoluyla haraç alarak haksız menfaat elde ettikleri tespit edildi.

Operasyonlar sonucunda; 15 adet ruhsatsız tabanca, 2 adet otomatik tüfek ve 1 adet suikast kalem tabanca ile çok sayıda çelik yeleğe el konuldu.

Operasyonları düzenleyen kahraman polisleri tebrik eden Bakan Yerlikaya, "Milletimizin duası sizlerle" ifadelerini kullandı.

A W148396 04

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığından Açıklama Geldi

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı da operasyonlarla ilgili açıklama yaparak şunları belirtti: "Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından ‘Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurma ve Yönetme, TCK’nın 220. Maddesi ve Nitelikli Yağma’ suçlarından yürütülen soruşturmalar kapsamında; Cumhuriyet Başsavcılığımızın talimatı Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce 3 ayrı suç örgütüne mensup 55 şüpheliye yönelik Bursa Merkez ve Gemlik ilçemizde 24.02.2024 tarihinde gerçekleştirilen operasyonda; Suç örgütü elebaşları B.Ç.,O.D. olmak üzere 47 şüpheli yakalanmış olup, Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünde adli işlemleri halen devam etmektedir. Diğer suç örgütü lideri M.T.T. dahil olmak üzere 8 şüpheliyi yakalama çalışmaları devam etmektedir. Soruşturma kapsamında yapılan aramalarda; 10 adet ruhsatsız tabanca, 1 adet kalem tabanca, 4 adet kurusıkı olduğu değerlendirilen tabanca olmak üzere toplam 15 adet tabanca, 13 adet av tüfeği, 1 adet çelik yelek, çok sayıda fişek ve bir miktar para ele geçirilmiştir. Cumhuriyet Başsavcılığımızca soruşturmanın titizlikle yürütüldüğü, soruşturmanın safahatı ve sonucu hakkında bilgi verilecektir."

A W148396 06

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Avokadonun faydaları nedir? Avokado nasıl yenmeli? Avokado fiyatı nedir?

Avokadonun faydaları nedir? Avokado nasıl yenmeli? Avokado fiyatı nedir?