Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Asayiş İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya: 'Kıskaç-7 Operasyonlarında 67 Şüpheli Gözaltına Alındı'

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya: 'Kıskaç-7 Operasyonlarında 67 Şüpheli Gözaltına Alındı'

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, FETÖ'ye yönelik gerçekleştirilen 'Kıskaç-7' operasyonlarında 67 şüphelinin gözaltına alındığını duyurdu.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya: 'Kıskaç-7 Operasyonlarında 67 Şüpheli Gözaltına Alındı'
KAYNAK: İHA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, FETÖ'ye yönelik 14 ilde gerçekleştirilen eş zamanlı 'Kıskaç-7' operasyonlarında 67 şüphelinin gözaltına alındığını duyurdu.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, operasyonların 14 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirildiğini belirterek, "Kıskaç-7 operasyonlarında FETÖ'ye yönelik 67 şüpheli yakalandı. FETÖ mensuplarına göz açtırmayacağız. Aziz milletimizin duaları ve desteğiyle terör örgütleri ve onların iş birlikçilerinin nefesini keseceğiz" dedi.

Operasyon Detayları

Operasyonun Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı ve Terörle Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirildiğini belirten Yerlikaya, şüphelilerin örgütün güncel yapılanması, sözde askeri mahrem yapılanması ve emniyet mahrem yapılanması içerisinde faaliyet gösterdiklerini ifade etti.

Yerlikaya, operasyonlar sonucunda çok sayıda para, dijital materyal ve örgütsel dokümanın ele geçirildiğini açıkladı. Ayrıca, 1 Haziran 2023'ten bugüne kadar 4 bin 22 operasyon düzenlendiğini ve bu operasyonlarda 6 bin 45 şüphelinin yakalandığını belirtti. Operasyon kapsamında yapılan incelemelerde, şüphelilerin sınav öncesinde soruların kendilerine verildiğine dair beyanda bulundukları ve mülakatlarda avantajlı olarak kodlandıkları tespit edildi. Ayrıca, FETÖ soruşturmaları kapsamında haklarında kesinleşmiş hapis cezası ve aranma kaydı bulunan kişilerin operasyonlar sonucu yakalandığı bildirildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Dolar'da rekor yükseliş! Dolar ve euro güne nasıl başladı?

Dolar'da rekor yükseliş! Dolar ve euro güne nasıl başladı?