Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Asayiş Gazze'de can kaybı 30 bini aştı

Gazze'de can kaybı 30 bini aştı

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları sonucu hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı artıyor. Bu saldırılar, bölgede insani krizi derinleştiriyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Gazze'de can kaybı 30 bini aştı
KAYNAK: İHA

İsrail'in son 24 saatte Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 78 Filistinlinin hayatını kaybetmesiyle birlikte, 7 Ekim'den bu yana toplam can kaybı sayısı 30 bin 878'e yükseldi. İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ne 155 gündür saldırılar düzenliyor. Bu durum, Gazze halkının açlıkla ve İsrail'in saldırılarıyla mücadele etmesine neden oluyor. Yardım tırlarının girişinin engellenmesi de halkın yaşam koşullarını daha da zorlaştırıyor.

Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, İsrail'in son 24 saatte Gazze'ye gerçekleştirdiği 10 saldırıda 82 kişi hayatını kaybetti, 122 kişi yaralandı. 7 Ekim'den bu yana hayatını kaybedenlerin sayısı 30 bin 960'a, yaralananların sayısı ise 72 bin 524'e yükseldi.

İsrail'in Gazze Şeridi'nde Bıraktığı Yıkım Görüntülendi (2) Result

İsveç Hükümeti'nin Açıklaması

İsveç hükümetinden yapılan açıklamada, Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı'na (UNRWA) yardım sağlanması kararı alındığı belirtildi. Hükümet, UNRWA'ya ilk olarak 200 milyon kron tutarında bir ödeme yaparak yardıma yeniden başladı. Kararda, Gazze'deki acil insani durum ve UNRWA'nın İsveç ile yaptığı yeni taahhütlerin dikkate alındığı ifade edildi. Hükümet, 2024 yılı için UNRWA'ya 400 milyon kron ayırdığını belirtirken, ödemelere yeniden başlama kararı alınmasında, UNRWA'nın iç kontrolleri güçlendirmeyi ve çalışanları üzerinde ekstra kontroller yapmayı kabul etmesinin etkili olduğu vurgulandı.

Öte yandan, İsveç dahil birçok ülke, İsrail'in bazı çalışanlarını 7 Ekim'deki saldırısına karışmakla suçlamasının ardından UNRWA'ya yapılan yardımı askıya almıştı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sivas'ta Bir Kahvehanenin Antika Dolu Duvarları

Sivas'ta Bir Kahvehanenin Antika Dolu Duvarları