Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Asayiş F*TÖ’nün Örgütsel Talimatları Ortaya Çıktı! Örgüt Üyesi Yakalandı

F*TÖ’nün Örgütsel Talimatları Ortaya Çıktı! Örgüt Üyesi Yakalandı

İstanbul’da düzenlenen F*TÖ operasyonunda, hakkında kesinleşmiş hapis cezası bulunan firari hükümlü Halil Özkök, Bahçelievler'de saklandığı evde yakalandı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
F*TÖ’nün Örgütsel Talimatları Ortaya Çıktı! Örgüt Üyesi Yakalandı
KAYNAK: İHA

İstanbul’da Fetullahçı Ter*r Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (F*TÖ/PDY) yönelik düzenlenen geniş çaplı operasyonda, silahlı ter*r örgütü üyeliğinden aranan firari hükümlü Halil Özkök yakalandı. İstanbul Emniyeti’ne bağlı İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Ter*rle Mücadele (TEM) ekipleri tarafından yürütülen çalışmalar sonucunda, hakkında 6 yıl 3 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan firari hükümlünün izine ulaşıldı.

Bahçelievler'de saklandığı evde yakalandı

Polis ekipleri, firari hükümlü Halil Özkök’ün İstanbul’un Bahçelievler ilçesinde bir başkasına ait evde saklandığını tespit etti. Yapılan teknik ve fiziki takip sonucunda belirlenen adrese düzenlenen operasyonda, örgüt üyesi yakalanarak gözaltına alındı. Özkök, sorgulanmak üzere İstanbul TEM Şubesi'ne götürüldü.

F*TÖ’nün örgütsel talimatları ortaya çıktı

Yakalanan Halil Özkök’ün üzerinde bulunan dijital materyallerde yapılan incelemelerde, F*TÖ/PDY örgütüne dair önemli bilgilere ulaşıldı. Örgütün gizlenme talimatları ve iletişim stratejileri, ‘Signal’ isimli çapraz platform şifreli mesajlaşma uygulaması üzerinden yürütülmüş. Bu uygulama aracılığıyla örgüt üyelerine "gizlenme" ve firar etme konularında talimatlar verildiği tespit edildi.

F*TÖ’nün Örgütsel Talimatları Ortaya Çıktı! Örgüt Üyesi Yakalandı

F*TÖ üyelerine verilen kaçış ve gizlenme talimatları

F*TÖ/PDY'nin firari üyelerine yönelik verilen talimatlarda, takip edildiklerinden şüphelendiklerinde nasıl davranmaları gerektiği detaylı bir şekilde anlatılıyor. Örneğin, plaka ezberleme, ikamet çevresinde kontrol yapma, park halindeki araçlara dikkat etme gibi öneriler veriliyor. Ayrıca, toplu taşıma araçlarından son anda inme gibi gizlenme stratejileri de öğretiliyor. Örgüt üyelerine, yurt dışına kaçarken koyu renkli kıyafetler giymeleri ve su geçirmez botlar tercih etmeleri yönünde talimatlar verildiği de ortaya çıktı.

F*TÖ'nün firar stratejileri ifşa oldu

Yapılan incelemeler sonucunda F*TÖ’nün firari üyelerine yönelik daha önce bilinmeyen kaçış stratejileri gün yüzüne çıktı. Sözde mağduriyet senaryolarının çizilmesi ve yurtdışına kaçış öncesi nasıl hareket edilmesi gerektiğine dair talimatlar, örgütün halen aktif olduğunu gösteren önemli bulgular arasında yer aldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Güney Asya'yı Yagi Tayfunu vurdu! Sel f*laketinde en az 285 öl*

Güney Asya'yı Yagi Tayfunu vurdu! Sel f*laketinde en az 285 öl*