Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Asayiş Edirne'de Yangın! 4 Köy Etkilendi 10 Bin Dönüm Alan Zarar Gördü

Edirne'de Yangın! 4 Köy Etkilendi 10 Bin Dönüm Alan Zarar Gördü

Edirne’nin Orhaniye köyünde başlayan ve rüzgarın etkisiyle hızla yayılan yangın, 4 köyü etkisi altına aldı. Tarım arazileri, ormanlık alanlar ve meralar büyük hasar gördü. Yangın, yaklaşık 5 saat süren yoğun müdahalelerle kontrol altına alındı. Yaklaşık 10 bin dönüm alanın zarar gördüğü belirtildi.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Edirne'de Yangın! 4 Köy Etkilendi 10 Bin Dönüm Alan Zarar Gördü
KAYNAK: İHA

Edirne'nin Orhaniye köyü yakınlarında otluk alanda başlayan yangın, rüzgarın etkisiyle hızla genişledi. Başlangıçta küçük bir alanda etkili olan alevler, kısa sürede ormanlık alanlar, tarım arazileri ve meralar üzerinde geniş bir etki yarattı. Yangının ilerlemesiyle birlikte Karakasım, Elçili ve Azatlı köylerinin sınırlarına da sıçradı. Köy sakinlerinin ve ekiplerin çabalarına rağmen, alevlerin büyüklüğü göz önüne alındığında, müdahale süreci oldukça zor geçti.

A W265309 05

Müdahale ve Kurtarma Çabaları

Yangının büyüyerek yayılması, itfaiye ve orman ekiplerinin hızlı ve koordineli müdahalesini zorunlu kıldı. Olay yerine sevk edilen çok sayıda ekip, alevleri kontrol altına almak için yoğun bir çaba sarf etti. Yangına müdahale eden ekipler, yaklaşık 5 saat süren bir çalışma sonucunda alevleri kontrol altına almayı başardı. Bu süreçte, köy halkı da kendi yöntemleriyle alevlerin yayılmasını önlemeye çalıştı. Traktörlere bağladıkları pulluklarla tarlalarda şerit yol açarak yangının ilerlemesini engellediler.

A W265309 04

Zarar Gören Alanlar ve Köy Halkının Durumu

Yangın, yaklaşık 10 bin dönüm alanda ciddi zararlara yol açtı. Tarım arazileri, orman ve meralık alanlar büyük oranda zarar gördü. Köy merkezlerinde ise herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığı belirtildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Opr.Dr. İsmail Karaoğlan'ın Kardeşi Mustafa Karaoğlan Hayatını Kaybetti

Opr.Dr. İsmail Karaoğlan'ın Kardeşi Mustafa Karaoğlan Hayatını Kaybetti