Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Asayiş Dolandırıcılık Skandalında Adalet Aranıyor

Dolandırıcılık Skandalında Adalet Aranıyor

İzmir merkezli kripto para birimi projesi olan İzmir Token'i satışıyla gündeme gelen Ocakçı Holding, dolandırıcılık iddialarıyla sarsılıyor. Holdingin sahibi Sedat Ocakçı'nın yeğeni Salih Han'ın Dubai'ye kaçmasıyla başlayan olay, yüksek kar vaadiyle paralarını veren yatırımcıların mağduriyetiyle sonuçlandı. Şimdi ise operasyonlar ve soruşturmalarla skandalın boyutları araştırılıyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Dolandırıcılık Skandalında Adalet Aranıyor
KAYNAK: İHA

Yüksek kar vaadiyle paralarını Ocakçı Holding'e yatıran yatırımcılar, dolandırıldıklarını iddia ederek polise başvurmaya başladılar. İddialara göre, holding yetkilileri kripto piyasalarında kazanç sağlayacaklarını ve dron fabrikası kurarak da karlı bir yatırım yapacaklarını vaat etmişlerdi. Ancak şimdi, binlerce kişinin milyarlarca lira tutarında zarara uğradığı belirtiliyor. Şu ana kadar 30 mağdurun polise şikayette bulunduğu öğrenildi.

A W138388 07

Operasyonlar ve Soruşturma Başlatıldı

Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcılığı, dolandırıcılık iddiaları üzerine harekete geçerek soruşturma başlattı. İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, holding yetkilileri ve diğer şüpheliler hakkında eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyon kapsamında Ocakçı Holding'e ve bağlı işletmelere de arama yapıldı.

A W138388 04

Ocakçı ve Eşi Operasyonla Yakalandı

Operasyonlar sonucunda, Ocakçı Holding sahibi Sedat Ocakçı ve eşi Seçilay Ocakçı, Adana'da saklandıkları yerde yakalandılar. Sedat Ocakçı'nın sosyal medya üzerinden mağdurlara seslendiği videolar da dikkat çekiyor. Ancak, holdingin faaliyetleriyle ilgili yaşanan skandalın boyutu ve mağduriyetler henüz netlik kazanmış değil.

A W138388 02

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Aile Bakanlığı'ndan kayıp çocuk açıklaması

Aile Bakanlığı'ndan kayıp çocuk açıklaması