Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Asayiş Denizli'de Eşi Tarafından Öldürülen Hemşirenin Katiline Ağırlaştırılmış Müebbet

Denizli'de Eşi Tarafından Öldürülen Hemşirenin Katiline Ağırlaştırılmış Müebbet

Denizli'de eşi tarafından öldürülen hemşirenin katili, mahkemede eşinin tavırlarını suçladı. Kararın ardından duygusal anlar yaşandı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Denizli'de Eşi Tarafından Öldürülen Hemşirenin Katiline Ağırlaştırılmış Müebbet
KAYNAK: İHA

Denizli'de 3 çocuğunun annesi olan Hülya hemşire, eşi tarafından başında soda şişesi kırılarak 11 kez bıçaklanarak öldürüldü. Katil zanlısı, karar duruşmasında, eşinin sadakatsiz ve agresif tavırlarının olayın yaşanmasına neden olduğunu iddia etti. Mahkeme heyeti, sanığa eşi kasten öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası vererek indirime yer olmadığına karar verdi.

Merkezefendi ilçesine bağlı Bahçelievler Mahallesi'nde yaşanan olayda, gece saatlerinde bir apartmanın 4’üncü katında Murat Tortop, eşi Hülya Tortop'u tartışma sonrası 3 çocuğunun yanında başında soda şişesi kırdıktan sonra 11 kez bıçakladı. Cinayetin ardından katil zanlısı ihbarı üzerine olay yerine gelen ekipler, Hülya Tortop'un hayatını kaybettiğini belirledi. Zanlı tutuklanarak cezaevine gönderildi. Daha önce de 2 kez evden uzaklaştırma cezası alan katil zanlısı, cezasının bitmesinin ardından eve geri dönmüştü.

11 Bıçak Darbesiyle Öldürülen Kocasına Ağırlaştırılmış Müebbet2

Mahkeme Süreci ve İtiraf

Denizli 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, sanık Murat Tortop, sanık avukatı, maktul avukatı ve yakınları ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatları hazır bulundu. Karar duruşmasında maktul avukatları, sanığın kasten öldürme niyetiyle hareket ettiğini belirterek mütalaaya katıldıklarını ifade etti. Sanık ise eşinin tavırlarının olaya sebep olduğunu söyleyerek pişmanlığını dile getirdi.

11 Bıçak Darbesiyle Öldürülen Kocasına Ağırlaştırılmış Müebbet5

Avukatın Savunması

Sanık avukatı, maktulün sürekli tartışmalara ve kavgalara neden olan sadakatsiz ve hor görme eylemleri yüzünden evliliklerinin sıkıntılı olduğunu belirtti. Olayın yaşandığı gün alkol alındığını ve aldatma konusunun gündeme geldiğini ifade etti. Yapılan otopside maktulden alkol izleri bulunduğunu belirterek, olayın haksız tahrik altında gerçekleştiğini savundu.

11 Bıçak Darbesiyle Öldürülen Kocasına Ağırlaştırılmış Müebbet3

Mahkeme Kararı ve Duygusal Anlar

Mahkeme heyeti, sanık Murat Tortop'u ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı ve indirim uygulanmayacağına karar verdi. Kararın ardından Hülya Tortop'un yakınları, duygusal anlar yaşayarak "Yaşasın Türk adaleti" diyerek gözyaşlarına hakim olamadı.

11 Bıçak Darbesiyle Öldürülen Kocasına Ağırlaştırılmış Müebbet4

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Karşıyaka Bodrum Spor'a konuk olacak

Karşıyaka Bodrum Spor'a konuk olacak