Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Asayiş CHP İstanbul İl Başkanlığı’ndaki Para Sayma Görüntüleri Dava Başladı

CHP İstanbul İl Başkanlığı’ndaki Para Sayma Görüntüleri Dava Başladı

CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda çekildiği öne sürülen 'para sayma' görüntülerine dair davada, 22 sanığın yargılaması başladı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
CHP İstanbul İl Başkanlığı’ndaki Para Sayma Görüntüleri Dava Başladı
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda çekildiği öne sürülen 'para sayma' görüntülerine dair davada, aralarında Canan Kaftancıoğlu ve eski belediye başkanlarının da bulunduğu 22 sanığın yargılaması başladı.

İstanbul 59. Asliye Ceza Mahkemesi'nde duruşma başladı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanlığı’nda çekildiği öne sürülen 'para sayma' görüntüleri hakkında aralarında eski CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, İBB Spor Kulübü Başkanı Fatih Keleş, İmamoğlu İnşaat Şirketi Genel Müdürü Tuncay Yılmaz, eski Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin ve eski Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’ın da bulunduğu 22 sanığın yargılaması İstanbul 59. Asliye Ceza Mahkemesi’nde başladı. Duruşmada 6 tutuksuz sanık hazır bulundu. CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik de izleyici olarak salonda yer aldı.

İddianame: Usule aykırı bağış iddiaları

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame, CHP'nin 2019’da başlattığı 'Bir Tuğla da Sen Koy' adlı bağış kampanyası kapsamında kanuna aykırı şekilde bağışların toplandığı ve kullanıldığı iddialarını içeriyor. İddianameye göre, Sarıyer Ayazağa Mahallesi'ndeki 14 taşınmaz, SEAS Besicilik şirketi yetkilisi Ali Rıza Braka tarafından CHP’ye 11 Aralık 2019 tarihinde satıldı. Görüntülerdeki paranın da bu satışla ilgili olduğu ifade edildi.

15 milyon 510 bin liralık nakit ödeme

İddianamede, CHP İl Başkanlığı tarafından taşınmazların satın alınması sırasında kullanılan 15 milyon 510 bin liranın bağışlarla toplandığı belirtiliyor. Bu paranın nakit olarak sayılarak elden teslim edildiği kaydedildi. Ayrıca, Beyoğlu 3. Noterliği'nde düzenlenen bir satış vaadi sözleşmesiyle 14 bağımsız bölümün satın alındığı, toplam bedelin 24 milyon 369 bin lira olduğu ifade edildi. Satış sürecinde ise CHP İl Başkanlığı'na bağışlarla ilgili makbuz düzenlenmediği vurgulandı.

Bağışlarda makbuz zorunluluğu vurgusu

İddianameye göre, Siyasi Partiler Kanunu’na göre yapılan bağışların makbuzla belgelenmesi gerektiği ancak CHP tarafından yürütülen kampanyada bu prosedürün izlenmediği ifade ediliyor. Bağışların nasıl toplandığı, kimlerin bağış yaptığı ve bağışların ne kadar olduğu konusunda eksik bilgi olduğu aktarıldı.

1 yıla kadar hapis istemi

Savcılık tarafından hazırlanan iddianamede, Siyasi Partiler Kanunu’na muhalefet ettikleri gerekçesiyle aralarında Canan Kaftancıoğlu ve diğer sanıkların da bulunduğu 22 kişi hakkında 6 aydan 1 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bıttım sabunu ne işe yarar? Bıttım sabunu ne zaman etkisini gösterir?

Bıttım sabunu ne işe yarar? Bıttım sabunu ne zaman etkisini gösterir?