Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Asayiş Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde Tavan Çökmesine İlişkin Açıklama

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde Tavan Çökmesine İlişkin Açıklama

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Prof. Dr. Murat Dilmener Hastanesi Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi'nde meydana gelen tavan çökmesi sonucu 8 bebek başka bir birime tahliye edildi. Ancak, entübe bir bebeğin durumu kötüleşti ve kurtarılamadı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde Tavan Çökmesine İlişkin Açıklama
KAYNAK: İHA

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Prof. Dr. Murat Dilmener Hastanesi Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi'nde meydana gelen tavan çökmesi, hastanede büyük bir paniğe neden oldu. 8 bebek, kontrollü bir şekilde hastane bünyesindeki diğer Yoğun Bakım Ünitesi’ne kuvöz içerisinde transfer edildi. Ancak, entübe vaziyette takip edilen bir bebeğin tıbbi durumu kötüleşti ve yapılan tüm müdahalelere rağmen bebek kurtarılamadı.

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekanlığı, olayın nedenine ilişkin detaylı bir açıklama yaptı. Açıklamada, "Yeşilköy’de bulunan Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Prof. Dr. Murat Dilmener Hastanesi, Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi’nde bugün saat 00:02’de koridorda asma tavan üzerinden geçmekte olan sıcak musluk suyu borusundan fıskiye tarzında bir sızıntı meydana gelmiş ve iç ortam sıcaklığının düşük olması nedeniyle ortamda sislenme şeklinde buhar yayılımı oluşmuştur. Başlangıçta sadece sızıntı sesinin duyulduğu yaklaşık 3 metre uzunluğunda 2 metre genişliğindeki koridorun asma tavanında çökme meydana gelmiştir" ifadelerine yer verildi.

'8 bebek kuvöz içerisinde transfer edilmiştir'

Açıklamada, Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi'ndeki 8 bebeğin sorunsuz şekilde tahliye edildiği vurgulandı. "Yoğun Bakım Ünitesi’nde 8 ayrı çift kapılı bağımsız odada tedavi gören, düşük doğum ağırlıklı prematüre 8 bebek, kontrollü bir şekilde hastane bünyesindeki diğer Yoğun Bakım Ünitesi’ne kuvöz içerisinde transfer edilmiştir. Tüm medikal sistemler ve cihazlar normal seyrinde çalışmaya devam etmiştir. Bu süreçte herhangi bir hastane çalışanında, bebeklerde ve refakatçi annelerde sıcak su kaçağı nedeni ile oluşan buhara bağlı bir yaralanma gelişmemiştir."

Soruşturma Devam Ediyor

Ancak, gebeliğin 29. haftasında doğan, 3 günlük ve 1100 gr ağırlığında entübe vaziyette takip edilen bir bebeğin durumu nakil sırasında kötüleşti. Tüm müdahalelere rağmen bebek kurtarılamadı. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekanlığı, konuyla ilgili olarak adli ve idari soruşturmanın devam ettiğini belirtti. Açıklamada, "Vefat eden bebeğin ailesine ve yakınlarına başsağlığı diler, diğer hastalarımıza ve çalışanlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiriz" denildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy: F-16 Savaş Uçakları Teslim Edildi

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy: F-16 Savaş Uçakları Teslim Edildi