Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Asayiş Çanakkale Eceabat’ta Orman Yangını: Müdahaleler Sürüyor

Çanakkale Eceabat’ta Orman Yangını: Müdahaleler Sürüyor

Çanakkale'nin Eceabat ilçesi yakınlarında çıkan orman yangını, rüzgarın etkisiyle büyümeye devam ediyor. Yangına havadan ve karadan yoğun bir şekilde müdahale ediliyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Çanakkale Eceabat’ta Orman Yangını: Müdahaleler Sürüyor
KAYNAK: İHA

Çanakkale’nin Eceabat ilçesine bağlı Büyükanafarta köyü yakınlarında, ormanlık alanda çıkan yangın sabah saatlerinde başladı. Yangının başlamasıyla birlikte Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri hızla bölgeye sevk edildi. Yangına havadan 8 uçak ve 12 helikopter; karadan ise 51 arazöz ve 780 personel ile müdahale ediliyor. Yangının kontrol altına alınması için tüm ekipler yoğun bir çaba sarf ediyor.

Yangın bölgesine müdahaleye giden ekiplerden bir pikap, yolda bir otomobille çarpıştı. Kazada iki orman işçisi yaralandı ve hızla Eceabat Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralıların durumunun iyi olduğu bildirilirken, yoğun dumandan etkilenen bazı diğer orman işçileri de aynı hastanede tedavi altına alındı.

Tarihi Alanlar Ziyarete Kapatıldı

Yangının etkisi, Çanakkale Savaşları’nın yaşandığı Tarihi Gelibolu Yarımadası’na da uzandı. 57. Alay Şehitliği ve Conkbayırı, yangın nedeniyle ziyarete kapatıldı. Tarihi Alan’ın Kuzey Hattı’na girişler, ikinci bir duyuruya kadar durduruldu. Bu önlemler, yangının yayılma riskine karşı alındı.

Vali Toraman’dan Açıklama: “Şimdilik Yerleşim Yerleri İçin Risk Yok”

Çanakkale Valisi Doç. Dr. Ömer Toraman, yangına ilişkin sosyal medya hesabından açıklamada bulundu. Vali Toraman, "Eceabat Büyükanafarta köyü civarında çıkan orman yangınına, 8 uçak, 12 helikopter ile havadan, 51 arazöz ve 780 personel ile karadan müdahale edilmektedir. Yerleşim yerleri için şimdilik bir risk yoktur. Orman teşkilatı başta olmak üzere bütün ekiplerimiz gayretle çalışmaktadır" ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Tümer Adakaner Kimdir? Nereli? Kaç yaşında?

Tümer Adakaner Kimdir? Nereli? Kaç yaşında?