Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Asayiş Bisikletli Polisler park bahçe ve mesire alanlarında güvenliği sağlıyor

Bisikletli Polisler park bahçe ve mesire alanlarında güvenliği sağlıyor

Ankara’nın yeşil alanlarında güvenliği artırmak için görev başında olan Bisikletli Polis Ekipleri ‘Martılar’, yaz aylarında artan ziyaretçi yoğunluğuna karşı etkili bir önleyici güvenlik hizmeti sunuyor. Eymir Gölü, Mogan Gölü, Göksu Parkı ve Başkent Millet Bahçesi'nde görev yapan Martılar, hem vatandaşların huzurunu sağlıyor hem de kişisel sağlıklarını koruyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Bisikletli Polisler park bahçe ve mesire alanlarında güvenliği sağlıyor
KAYNAK: İHA

Bisikletli polis ekipleri ‘Martılar’ başkent Ankara'nın park, bahçe ve mesire alanlarında güvenliği artırma görevini üstleniyor. 2002 yılında kurulan bu ekipler, yaz mevsiminde artan ziyaretçi yoğunluğuna karşı olası olumsuz durumlara anında müdahale etmek için çalışıyor. Ankara Emniyet Müdürlüğü bünyesinde 2019'dan beri faaliyette bulunan Martılar, Eymir Gölü, Mogan Gölü, Göksu Parkı ve Başkent Millet Bahçesi gibi önemli noktalarda görev yapıyor.

A W265040 02

Martı polislerin görev alanları ve sorumlulukları

Martı polisler, yaz aylarında vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği alanlarda, suçlara ilk müdahaleyi yaparak huzur ve güvenliği sağlıyor. Gün boyu devriye gezen ve şüpheli şahıslara Genel Bilgi Toplama (GBT) uygulayan ekipler, önleyici güvenlik hizmetlerinde bulunuyor. 20 kişilik bir ekipten oluşan Martılar, bahar ve yaz aylarında özellikle yoğun olan bu bölgelerde, vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak için pedal çeviriyor.

A W265040 03

“Martı polis olmak için doğa ve spor sevgisi şart”

Eymir Gölü'nde görev yapan Martı Polis Fuat Refik Çay, “Martı polisler, teşkilatımızda gönüllülük esasına göre seçiliyor. Ayrıca, martı polis olmak isteyen kişilerin doğa ve spor sevgisinin olması gerekiyor. Çoğu zaman doğa içinde bisiklet sürmekle geçiyoruz,” dedi. Çay, görevlendirilmiş alanlarda herhangi bir olumsuz durum yaşanmaması için sürekli hareket halinde olduklarını belirtti.

A W265040 04

“Herhangi bir suç olmasın diye sürekli devriye halindeyiz”

Çay, "Bisikletli ekipler, motorize ekiplerin giremediği yeşil, mesire ve fuar alanları ile tarihi ve turistik bölgelerde önleyici polislik hizmetleri sunuyoruz. Görev bölgemizde herhangi bir suç meydana gelmemesi için sürekli devriye geziyoruz. Suç işlenirse, suç unsurlarını muhafaza altına alıp, ilgili birimlere bilgi veriyoruz. Kaçan şüpheliler varsa, onları yakalamak da görevlerimiz arasında," şeklinde konuştu.

“Sürekli spor yapmak kişisel sağlığı koruyor”

Fuat Refik Çay, bisiklet sürmenin kişisel sağlığa faydalarına da değinerek, “Eymir Gölü'nde 4 bisiklet ve 6 polisle görev yapıyoruz. Bu zamana kadar bisiklet kullanmanın olumsuz bir etkisini görmedik. Sürekli spor yaparak kişisel sağlığımızı koruyabiliyoruz. Ayrıca, vatandaşla daha fazla bir arada olarak emniyetle halkın bütünleşmesine katkı sağladığımızı düşünüyorum,” dedi. Sıcak havaların performanslarını olumsuz etkilediğini de ekleyen Çay, “Yaz ve bahar aylarında görev yapıyoruz. Efor sarf ettiğimiz için sıcak hava performansımızı etkiliyor ama her durumda vatandaşlarımız için görevimizin başındayız,” dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
SGK 81 ilde emeklilere indirim uygulamasını başlattı

SGK 81 ilde emeklilere indirim uygulamasını başlattı