Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Asayiş Bir elektrik faciası daha! 16 yaşındaki Batuhan'ı ihmal öldürdü

Bir elektrik faciası daha! 16 yaşındaki Batuhan'ı ihmal öldürdü

Malatya'da 16 yaşındaki genç elektrik akımına kapılarak yaşamını yitirdi. Ailesinin aylar öncesinden başvuru yaptığı ortaya çıktı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Bir elektrik faciası daha! 16 yaşındaki Batuhan'ı ihmal öldürdü
KAYNAK: İHA

İzmir'deki sağanak yağış sırasında iki kişi elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetmişti. Vahim olayın soruşturma süreci ihmal tartışmalarıyla birlikte devam ederken, Malatya'da başvuruya rağmen kaldırılmayan elektrik kabloları 16 yaşındaki Batuhan'ı hayattan kopardı.

A W260441 01

Olay, Akçadağ ilçesi Aliçeri Mahallesi’nde, dün gece saat 20.30 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre, 16 yaşındaki Batuhan Vahap Akbaş, dedesi O.M.'nin Maskarlar mevkiinde inşa edilen evin beton kısımlarını sularken dengesini kaybederek yakınlardaki elektrik kablolarına temas etti. Elektrik akımına kapılan Batuhan, ailesi tarafından Akçadağ Şehit Gökhan Aslan Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı, ancak yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

A W260441 05

Aile aylar öncesinden başvurmuş

Batuhan Vahap Akbaş'ın dedesi O.M.'nin, elektrik kablolarının tehlikeli olduğuna dikkat çekerek Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş'ye aylar öncesinde başvurduğu ortaya çıktı. Aile, bu başvurunun dikkate alınmadığını ve ihmal nedeniyle çocuklarının hayatını kaybettiğini savundu.

A W260441 02

Mahalle muhtarından açıklama geldi

Aliçeri Mahalle Muhtarı İlhan İnce, yaşanan olayın ihmal sonucu gerçekleştiğini belirtti. İnce, 'Elektrik çarpması sonucu 16 yaşındaki bir çocuğumuzu maalesef kaybettik. Çocuğun akıma kapıldığı kabloların bulundukları yerden kaldırılması için dedesi tarafından Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş'ye 6 ay önce dilekçe verilmiş ama dikkate alınmamış. Ayrıca ben de mahalle muhtarı olarak kabloların 2 ay önce kaldırılması için dilekçe verdim. İlgili kurumun bize söylediği ise 'bölgede ruhsatlı ev yok, biz bu kabloları ve direkleri değiştiremeyiz' şeklinde oldu' ifadelerini kullandı.

A W260441 06

Önlem alınmadığı için tepki büyüyor

Bölgedeki elektrik trafosunun tehlike arz ettiğine dikkat çeken İnce, bölge sakinlerinin bu konuda defalarca uyarılarda bulunduğunu ancak yetkililerin harekete geçmediğini ifade etti. Batuhan Vahap Akbaş'ın cenazesi, adli tıp kurumundaki işlemlerin ardından ailesine teslim edilerek Akçadağ ilçe merkezinde defnedildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Hatay'da orman yangını

Hatay'da orman yangını