Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Asayiş Bakan Yerlikaya: Denetimlerde 2 Milyon 823 Bin Araç Kontrol Edildi

Bakan Yerlikaya: Denetimlerde 2 Milyon 823 Bin Araç Kontrol Edildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, trafik denetimlerinde 535 bin 705 araç ve sürücüye işlem yapıldığını açıkladı. Hız ihlalleri ve araç muayenesi öne çıktı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Bakan Yerlikaya: Denetimlerde 2 Milyon 823 Bin Araç Kontrol Edildi
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı (İHA)

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, trafik güvenliğini sağlamak amacıyla yapılan yoğun denetimlerin sonuçlarını paylaştı. 26 Eylül - 3 Ekim tarihleri arasında 2 milyon 823 bin 859 araç trafik ekiplerince denetlenirken, kurallara uymayan 535 bin 705 araç ve sürücü hakkında işlem yapıldı.

Hız İhlalleri ve Araç Muayenesi Öne Çıkıyor

Denetimlerde en dikkat çeken ihlaller arasında hız sınırlarını aşan sürücüler yer aldı. 139 bin 98 araç hız ihlali yaparken, periyodik muayenesi yapılmamış olan 28 bin 470 araca işlem yapıldı. Ayrıca, emniyet kemeri kullanmayan 34 bin 267 sürücü, zorunlu mali sorumluluk sigortası olmayan 10 bin 925 araç sahibi ve sürücü belgesiz araç kullanan 2 bin 836 kişi hakkında işlem gerçekleştirildi.

Çakar Kullanımına Sıkı Denetim

Mevzuatta izin verilmeyen araçlara ışıklı ya da sesli uyarı cihazı (çakar) takarak kullanan 259 sürücüye de cezai işlem uygulandı. Çakar denetimleri, özellikle trafiği tehlikeye atan sürücülerin kontrol altına alınması amacıyla gerçekleştiriliyor.

Yaya Güvenliği İçin Denetimler Sürecek

Bakan Yerlikaya, özellikle yaya geçitlerinde yapılan denetimlerin süreceğini belirtti. “Yayaların güvenliği için sürücülerin ışıklı trafik işareti bulunmayan okul ve yaya geçitlerinde hızını düşürmesi ve yayalara ilk geçiş hakkını vermesi büyük önem taşımaktadır,” diyen Yerlikaya, yaya kazalarının önlenmesi amacıyla bu denetimlerin sıkı bir şekilde devam edeceğini vurguladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Mersinli damat Hollandalı gelinle Kızkalesi'nde evlendi

Mersinli damat Hollandalı gelinle Kızkalesi'nde evlendi