Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Asayiş Bakan Yerlikaya Açıkladı: Trafikte 2 Milyon 645 Bin Araç Denetlendi

Bakan Yerlikaya Açıkladı: Trafikte 2 Milyon 645 Bin Araç Denetlendi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya 12-19 Eylül tarihleri arasında yapılan trafik denetimlerinde 2 milyon 645 bin aracın kontrol edildiğini açıkladı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Bakan Yerlikaya Açıkladı: Trafikte 2 Milyon 645 Bin Araç Denetlendi
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, emniyet ve jandarma trafik ekiplerinin gerçekleştirdiği denetimlerin sonuçlarını açıkladı. 12-19 Eylül tarihleri arasında yapılan kontrollerde, 2 milyon 645 bin 136 araç denetlendi ve çeşitli ihlaller nedeniyle 466 bin 140 sürücü hakkında işlem yapıldı.

Çakarlı Araçlara Geçit Yok

Denetimlerde, özellikle mevzuata aykırı olarak ışıklı ve sesli uyarı cihazları (çakar) kullanan sürücüler hedef alındı. Bu kapsamda, mevzuata uymadığı tespit edilen 273 sürücüye işlem yapıldı. Bakan Yerlikaya, yasadışı çakar kullanımına karşı denetimlerin sıkı bir şekilde sürdürüldüğünü vurguladı.

Hız İhlali İlk Sırada

Trafik güvenliğini tehdit eden en büyük ihlallerden biri olan hız sınırını aşma suçundan, 126 bin 597 sürücüye ceza kesildi. Periyodik muayenesi yapılmamış 27 bin 925 araç tespit edilirken, emniyet kemeri kullanmayan 20 bin 376 sürücü hakkında da işlem yapıldı.

Sürücü Belgesiz Araç Kullanımı ve Sigortasızlık Yaygın

Denetimler sırasında sürücü belgesi olmadan araç kullanan 18 bin 421 kişiye ceza kesildi. Ayrıca, zorunlu mali sorumluluk sigortası bulunmayan 10 bin 788 araç tespit edildi.

Motosiklet Kazalarında Korkutan Artış

Bakan Yerlikaya, özellikle motosiklet ve motorlu bisikletlerin trafik kazalarındaki yüksek oranına dikkat çekti. Yerlikaya, bu araçların Türkiye’deki toplam motorlu araçların yüzde 19,3’ünü oluşturmasına rağmen, 2024 yılının ilk sekiz ayında toplam trafik kazalarının yüzde 45,2’sinde yer aldığını belirtti. Bu yüksek oran nedeniyle motosikletlere yönelik denetimlerin yoğunlaştırılacağını açıkladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
31. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali yarın başlıyor

31. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali yarın başlıyor