Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
HAFİF YAĞMUR
27°
Akdeniz Gerçek Asayiş Bahar candan tahliye oldu mu? Candan kardeşler davasında ara karar

Bahar candan tahliye oldu mu? Candan kardeşler davasında ara karar

Dolandırıcılık ve suç örgütüne üye olmak suçlarından Bahar Candan ve Nihal Candan'a hapis cezası istenen davanın ara kararında bir tahliye açıklandı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Bahar candan tahliye oldu mu? Candan kardeşler davasında ara karar
KAYNAK: İHA

İstanbul Küçükçekmece 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen dolandırıcılık ve suç örgütüne üye olma suçlarına ilişkin davada, Alisya Bahar Candan için 14 yıldan 44 yıla kadar, Nihal Candan adıyla bilinen Gülnihal Çiçek için ise 8 yıldan 24 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor. Davada, mahkeme ara kararında 1 tutuklu sanığın tahliyesine karar verdi. Ayhan Güldan adındaki sanığın tahliye edilmesine karar verilirken, Bahar Candan'ın tutukluluk hali devam edecek. Duruşma, diğer sanıkların savunmalarının alınması için 11 Eylül tarihinde ertelendi.

Gülnihal Çiçek Savunma yaptı

Duruşmada, Gülnihal Çiçek savunma sırası kendisine geldiğinde heyecanlandığını belirterek tuvalete gitmek istedi. Mahkeme başkanı, sağlık durumu nedeniyle savunmasını daha sonra alacaklarını ifade ederek Çiçek'in salondan ayrılmasına izin verdi. Çiçek’in ablası Bahar Candan, “Nereye? Belki bugün tahliye olurum” dedi. Çiçek ise, “Midem bulanıyor. İyi değilim” diyerek salondan ayrıldı.

İddianame ve Suçlamalar

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 38 müşteki ve 1 müşteki şüpheli ile birlikte 21 sanık yer alıyor. İddianamede, Onur Apaydın ve İlker Oflu'nun liderliğindeki şebekenin ucuza araç sattıklarını söyleyerek vatandaşları dolandırdığı belirtiliyor. Bahar Candan ve Nihal Candan’ın suç örgütü içinde önemli roller üstlendiği ifade ediliyor.

Suç Örgütünün Yapısı deşifre oldu

İddianamede, Bahar Candan'ın suç örgütü içinde “gizli muhasebeci ve kasa” konumunda olduğu, Gülnihal Çiçek'in ise örgüt liderinin sevgilisi olduğu ve toplantılarda önemli konuların görüşüldüğü belirtiliyor. Çiçek'in ve Bahar Candan’ın, toplumu kandırmada etkin rol oynadığı ve suç gelirlerinin aklandığı aktarılmış.

Sanıklara İstenilen Cezalar neler?

İddianamede, Bahar Candan'ın suç örgütüne üye olmak suçundan 2 yıldan 4 yıla kadar, dolandırıcılık suçundan ise 12 yıldan 40 yıla kadar toplamda 14 yıldan 44 yıla kadar hapis cezası isteniyor. Nihal Candan için de aynı suçlardan 8 yıldan 24 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor. Diğer 20 şüpheli hakkında ise değişen oranlarda hapis cezası isteniyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Mersin'de Akdeniz Belediyesi taşınmazlarını satışa çıkarıyor

Mersin'de Akdeniz Belediyesi taşınmazlarını satışa çıkarıyor