Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Asayiş Antalya'da sel felaketi sanayi esnafına iş kapısı açtı

Antalya'da sel felaketi sanayi esnafına iş kapısı açtı

Antalya'da etkili olan kuvvetli yağmur, sokaklarda ve mahallelerde deniz manzarası oluşturdu. Otomobillerde meydana gelen hasarlar, sanayi bölgelerinde tamiratların artmasına neden oldu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Antalya'da sel felaketi sanayi esnafına iş kapısı açtı
KAYNAK: İHA

Antalya'nın 5 ilçesinde etkili olan şiddetli yağmur, sokakları ve mahalleleri denize dönüştürdü. Bu durum, birçok araçta büyük miktarda maddi hasara yol açtı. Yaşanan doğal afetin ardından hayat normale dönse de, araç sahipleri çekicilere başvurarak sanayi bölgelerine akın etti.

Yağışlar, Antalya'yı Vurdu

Meteoroloji tarafından hafta başında turuncu kodla uyarılan Antalya'da, 2 gün boyunca şiddetli sağanak yağışlar meydana geldi. Bu yağışlar, birçok aracın, evin ve iş yerinin sular altında kalmasına neden oldu. Özellikle Kepez ilçesinde, metrekareye 372 kilogram su düşmesiyle ciddi zararlar oluştu. Güneş, Gazi, Sütçüler, Habipler, Düdenbaşı, Göksu ve Hüsnü Karakaş Mahalleleri gibi bölgelerde evler ve iş yerleri zarar gördü. Sokaklar ve mahalleler adeta denize döndü, en büyük hasar ise otomobillerde meydana geldi.

Sanayi Esnafı İş Başında

Suların çekilmesiyle birlikte, otomobil sahipleri araçlarını tamir etmek veya bakımını yaptırmak için sanayi bölgelerine yöneldi. Kepez ilçesinde bulunan Yeşil Antalya Sanayi Sitesi'nde yoğun bir hareketlilik yaşandı. Birçok kişi araçlarını yıkarken, tamir ustaları da hasar gören araçları onarmak için yoğun mesai harcadı. Su alan araçlarda maddi hasarlar binlerce lirayı buldu.

Ustaların Gözünden

26 yıllık deneyime sahip olan Turgut Kır, su baskınlarının ardından tamir ve bakım başvurularının arttığını belirtti. "Yağmur ve sel nedeniyle birçok araç bize geldi. Yaklaşık 50-60 başvuru aldık. Elimizden geldiğince mağdur vatandaşlara yardımcı olmaya çalışıyoruz. Su alan araçların iç kısımlarını temizleyerek, teslim süresi aracın durumuna göre değişiyor. Sürücülerimizden mümkün olduğunca suda kalan araçlarını çalıştırmamalarını istiyoruz. Çekici ile servise getirilmesi gerekiyor. Su seviyesinin tekerlek seviyesini geçmemesi önemlidir" şeklinde konuştu.

Oto yıkama ustası Mustafa Ünal da, "Afet sonrası işlerimizde yoğunluk yaşandı. Su alan araçları temizleyerek sahiplerine teslim ediyoruz" dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Hakan Tütüncü: 'Antalya'yı ortak akılla yöneteceğiz'

Hakan Tütüncü: 'Antalya'yı ortak akılla yöneteceğiz'