Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Asayiş Antalya Elmalı'da uy*şturucu tacirlerine operasyonda

Antalya Elmalı'da uy*şturucu tacirlerine operasyonda

Antalya'nın Elmalı ilçesinde uy*şturucu madde ticaretine yönelik düzenlenen operasyonda 7 kişi tutuklandı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Antalya Elmalı'da uy*şturucu tacirlerine operasyonda
MUHABİR: Kamer Durdu

Antalya'nın Elmalı ilçesinde uy*şturucu madde ticaretine yönelik gerçekleştirilen "SARP" operasyonunda gözaltına alınan 9 şüpheliden 7'si tutuklandı.

Elmalı Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Elmalı İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Antalya İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, ilçede uy*şturucu madde ticaretinin önlenmesine yönelik çalışma gerçekleştirdi. 3 ay süren teknik ve fiziki takipte; şüphelilerin uy*şturucu maddeyi nereden, kimlerden ve nasıl temin ettikleri ile nerede gizledikleri, madde ticaretini kimlerle ve nasıl bağlantı kurularak yapıldığı ortaya çıkarılırken; suça konu uy*şturucu maddelerin kaynağıyla birlikte ele geçirilmek için büyük mesafe kaydedildi.

İzleme ve takip sonucunda 9 kişinin uy*şturucu madde ticareti yaptıklarına yönelik önemli deliller elde eden ekipler, şüpheli şahısları yakalayarak haklarında "Uy*şturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma veya sağlama" suçundan soruşturma açtı. 9 kişiden birinin bir başka suçtan cezaevinde bulunduğu kaydedilirken, 7 kişinin daha tutuklandığı ve bir kişinin ise Elmalı Sulh Hukuk Hakimliği'nce adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı öğrenildi.

Şüphelilerin ikamet ve üzerlerinde yapılan aramada; 56 adet farklı ebatlarda A4 diye tabir edilen kağıda emdirilmiş sentetik cannabinoid maddesi, 1 paket 2,14 gram esrar, 4 adet ecsta*y hap, ezilmiş vaziyette 4 adet ecsta*y hap, ayrı ayrı paketlerde toplamda 10 gram metamfe*amin, 1 gram ero*n, 1 adet uy*şturucu kullanımına yarayan aparat payp, 26 adet sentetik ecza, 2 adet 20 santimetre uzunluğunda kenevir bitkisi ve 1 adet ruhsatsız tabanca ele geçirildi.

Yürütülen soruşturma çerçevesinde yakalamalara devam eden ekipler, 16 şüpheli hakkında "kullanmak için uy*şturucu madde satın almak, kabul etmek, bulundurmak veya kullanmak" suçundan işlem yaparken, başsavcılık, zehir tacirlerine yönelik yürütülen çalışmaların aynı kararlılıkla devam edeceği mesajını verdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya Havalimanı'nda 51 milyon liralık kaçak eşya

Antalya Havalimanı'nda 51 milyon liralık kaçak eşya