Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Asayiş Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından HDP Milletvekillerine İddianame: 6-8 Ekim Olayları Hakkında Detaylar

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından HDP Milletvekillerine İddianame: 6-8 Ekim Olayları Hakkında Detaylar

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 6-8 Ekim Kobani olayları kapsamında HDP milletvekilleri hakkında iddianame hazırladı. İddianameye göre, eski milletvekilleri terör eylemlerine destek vermekle suçlanıyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından HDP Milletvekillerine İddianame: 6-8 Ekim Olayları Hakkında Detaylar
KAYNAK: İHA

Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sunulan iddianamede, Hüda Kaya, Garo Paylan, Serpil Kemalbay Pekgözegü, Fatma Kurtulan ve Pero Dundar adlı 5 eski Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekili 'şüpheli' sıfatıyla yer aldı.

Hazırlanan iddianamede, 6-8 Ekim 2014 tarihlerinde gerçekleşen eylemlerde terör örgütü PKK yöneticileri, örgüte bağlı yapılanmalar, HDP üyeleri ve eş başkanlarının vatandaşları sokağa çıkarak terör eylemleri gerçekleştirmeye çağırdığı belirtildi. Ayrıca, Doğu ve Güneydoğu başta olmak üzere 35 il, 96 ilçe ve 131 yerleşim yerindeki olaylarda 37 kişinin öldüğü, 29 kişinin öldürülmeye teşebbüs edildiği, 326 güvenlik görevlisi ve 435 vatandaşın yaralandığı bilgisi iddianamede yer aldı.

Olayların Şüpheliler Üzerindeki Etkisi

Olayların yaşandığı dönemde milletvekili olan şüpheliler Pekgözegü, Kaya, Paylan, Kurtulan ve Dundar'ın, aynı suçlardan yargılanan 108 sanıkla 6-8 Ekim olaylarının başlatılması ve gerçekleştirilmesi konusunda fikir ve eylem birliği içerisinde oldukları ifade edilen iddianamede, bu sebeplerden dolayı şüphelilerin HDP Genel Merkezi tarafından yapılan eylem çağrıları sonucu işlenen suçlardan sorumlu olmaları gerektiği vurgulandı.

İddianamede Belgelenen Mağdurların Sayısı

İddianameye göre, olaylar sırasında 2 bin 674 mağdur bulunmaktadır. Kabul edilmesi durumunda, şüpheliler Yasin Börü ve arkadaşlarının da arasında bulunduğu 37 kişiye yönelik öldürme, devletin birliği ve ülke bütünlüğünü bozmak suçlarından 38'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenecek.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İsrail'e Tepkiler Çığ Gibi Büyüyor!

İsrail'e Tepkiler Çığ Gibi Büyüyor!