Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Asayiş Alanya'da İkinci El Eşya Satıcılarına Suç Eşyası Uyarısı

Alanya'da İkinci El Eşya Satıcılarına Suç Eşyası Uyarısı

Alanya'da ikinci el eşya satıcılarına yönelik suç eşyası uyarıları yapıldı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Alanya'da İkinci El Eşya Satıcılarına Suç Eşyası Uyarısı
KAYNAK: Antalya Valiliği/Bülten

Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği, Alanya ilçesindeki ikinci el eşya satıcılarına yönelik gerçekleştirilen 'Suç eşyasını satın alma' projesi kapsamında bilgilendirme çalışmalarına başladı.

Hedef ve Amaç

Proje, kamu güvenliğini korumak, toplumun güvenlik hizmetlerine katılımını sağlamak ve suçlara karşı farkındalığı artırmak amacıyla hayata geçirildi. Saray ve Sugözü Mahallelerindeki ikinci el eşya satan işletmeler ile çalışanları ve müşterileri, suçtan elde edilen ve ekonomik değeri olan malı satın alıp mağdur olmamaları için çeşitli konularda bilgilendirildi.

Uyarılar ve Önlemler

Polis ekipleri, vatandaşları hırsızlığa konu eşya malzemesi alım satımı konusunda uyardı. Alınan her eşya için ikinci el alım satım belgesi düzenlenmesi, fatura veya belge ile kimlik bilgilerinin ibraz edilmesi, 18 yaşından küçük kişilere hiçbir surette alım satım işlemi yapılmaması gibi önlemler vurgulandı. Ayrıca güvenlik kamerası ve kayıt sisteminin kurulması, çalışır vaziyette bulundurulması da önerilen tedbirler arasında yer aldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İzmir Konak'ta Taksi Şoförüne Saldırı: Şüpheli Yakalandı

İzmir Konak'ta Taksi Şoförüne Saldırı: Şüpheli Yakalandı