Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Asayiş Afyonkarahisar'da Trafik Kazası: 13 Yaşındaki Çocuk Hayatını Kaybetti

Afyonkarahisar'da Trafik Kazası: 13 Yaşındaki Çocuk Hayatını Kaybetti

Afyonkarahisar'da yolcu otobüsünden indikten sonra karşıdan karşıya geçmeye çalışan 13 yaşındaki E.N.A. isimli çocuğu, hayatını kaybetti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Afyonkarahisar'da Trafik Kazası: 13 Yaşındaki Çocuk Hayatını Kaybetti
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

Afyonkarahisar'da yolcu otobüsünden indikten sonra karşıdan karşıya geçmeye çalışan 13 yaşındaki E.N.A. isimli çocuğu, hayatını kaybetti.

Afyonkarahisar'ın Şuhut ilçesine bağlı Ağzıkara Köyü Kavşağı'nda yaşanan trafik kazasında, 13 yaşındaki E.N.A., yolcu otobüsünden indikten sonra karşıya geçmek isterken bir aracın çarpması sonucu hayatını kaybetti.

Karşıya Geçmek İsterken Otomobil Çarptı

Edinilen bilgilere göre, evine gitmek için 03 SK 430 plakalı yolcu otobüsüne binen E.N.A., Ağzıkara Köyü Kavşağı'na geldiğinde otobüsten indi. Karşıya geçmeye çalıştığı esnada, arkadan gelen H.Ç. idaresindeki 03 HC 950 plakalı otomobil, küçük kıza hızla çarptı. Çarpmanın etkisiyle otomobil, yol kenarındaki otobüse çarparak durabildi.

Çevredekilerin İhbarıyla Ekipler Harekete Geçti

Kazayı gören vatandaşlar durumu hemen yetkililere bildirdi. Olay yerine hızla jandarma, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. İlk müdahalelerin ardından ağır yaralanan E.N.A. ile sürücü H.Ç., ambulanslarla hastanelere kaldırıldı.

Hastanede Yaşamını Yitirdi

Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan küçük kız, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Sürücü H.Ç. de hastanede tedavi altına alındı.

Kazayla ilgili savcılık tarafından soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

TÜRKİYE KAZA ORANLARI

Türkiye'de 235 bin 71 adet ölümlü yaralanmalı trafik kazası meydana geldi

Ülkemiz karayolu ağında 2023 yılında toplam 1 milyon 314 bin 136 adet trafik kazası meydana geldi. Bu kazaların 1 milyon 79 bin 65 adedi maddi hasarlı, 235 bin 71 adedi ise ölümlü yaralanmalı trafik kazasıdır. Yıl içerisinde meydana gelen ölümlü yaralanmalı trafik kazalarının %83,1'i yerleşim yeri içinde %16,9'u ise yerleşim yeri dışında meydana geldi.

Trafik kazalarında 6 bin 548 kişi hayatını kaybederken 350 bin 855 kişi yaralandı

Türkiye'de 2023 yılında meydana gelen 235 bin 71 adet ölümlü yaralanmalı trafik kazası sonucunda 2 bin 984 kişi kaza yerinde, 3 bin 564 kişi ise yaralanıp sağlık kuruluşlarına sevk edildikten sonra kazanın sebep ve tesiriyle 30 gün içinde hayatını kaybetti. Karayolu trafik kazalarında 2023 yılında bir günde ortalama 644 ölümlü yaralanmalı kaza, 18 ölüm ve 961 yaralanma meydana geldi.


Trafik kazalarındaki toplam ölü sayısı bir önceki yıla göre %25,2 arttı

Türkiye'de 2023 yılında bir önceki yıla göre trafikteki motorlu kara taşıtı sayısı %8,5 artarken, toplam kaza sayısı %6,6, ölümlü yaralanmalı kaza sayısı %19,2, maddi hasarlı kaza sayısı %4,2, toplam ölü sayısı %25,2 ve yaralı sayısı %21,5 arttı.
 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Adana Demirspor Alanyaspor Maçı Ne Zaman? Hangi Kanalda?

Adana Demirspor Alanyaspor Maçı Ne Zaman? Hangi Kanalda?