Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Asayiş Adli Tıp Kurumu'ndan Narin Güran Davasına İlişkin Önemli Rapor!

Adli Tıp Kurumu'ndan Narin Güran Davasına İlişkin Önemli Rapor!

Adli Tıp Kurumu, Narin Güran'ın ağabeyi Enes Güran'ın kolundaki ısırığın kim tarafından yapıldığını kesin olarak belirleyemedi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Adli Tıp Kurumu'ndan Narin Güran Davasına İlişkin Önemli Rapor!
KAYNAK: AA

Adli Tıp 2. İhtisas Kurulu, 21 Ağustos'ta kaybolan ve 8 Eylül'de Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde bulunan Narin Güran'ın ağabeyi Enes Güran'ın kolundaki ısırık izi ile ilgili raporunu tamamladı. Rapor, ısırığın kimin tarafından yapıldığı konusunda kesin bir ayrım yapılamadığını ortaya koydu.

Adli Tıp Kurumu'ndan Narin Güran Davasına İlişkin Önemli Rapor!

Rapor, Enes Güran'ın sağ ön kolundaki yumuşak doku lezyonlarının detaylı incelemesini içeriyor. Lezyonların, muayene tarihi olan 27 Ağustos itibarıyla 3-6 gün öncesinde (21-24 Ağustos) gerçekleştiği kaydedildi. Bu lezyonların mor renkli, yarım daire şeklinde ve kesintisiz özellikler taşıdığı belirtildi. Ancak, lezyonların diş izine dair belirgin özellikler içermediği ifade edildi.

tespit edilemedi

Raporun değerlendirmesinde, "Adli Tip Kurumu Adli Bilişim ihtisas Dairesi Ses ve Görüntü inceleme şubesinin raporu, Yüksel Güran'a ait olduğu bildirilen ağız ve diş ölçü modelleri, Enes Güran'ın diş ve çene muayenesi ile alınan diş izleri, Narin Güran'a ait panoramik grafi, otopsi verileri, skopi görüntüleri ve fotoğraflardan elde edilen diş ve çene bulguları hep birlikte değerlendirildiğinde Enes Güran'ın sağ ön kolundaki lezyonların Yüksel Güran, Enes Güran ve Narin Güran tarafından ısırılmak suretiyle meydana getirilmiş olabileceği ancak Cumhuriyet Başsavcılığınca sorulduğu üzere söz konusu lezyonların ABFO (American Board of Forensic Odontology) kriterlerine göre '5 sonuçsuz' kategorisinde olduğu, dolayısıyla diş izinden kimlik tespitine dönük özellikleri tanıya elverir ölçüde içermediği" denildi.

kesin bir ayrım yapılamadı

Sonuç olarak, Adli Tıp Kurumu'nun raporunda, Enes Güran'ın kolundaki ısırığın Yüksel Güran veya Narin Güran tarafından mı yoksa kendisi tarafından mı yapıldığı hususunda kesin bir ayrım yapılamadığı oy birliğiyle mütalaa edildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Alanya'da İki Erkeğin Uygunsuz Görüntülerine Emniyetten Açıklama Geldi

Alanya'da İki Erkeğin Uygunsuz Görüntülerine Emniyetten Açıklama Geldi