Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Asayiş Adana'da orman yangınına müdahale eden helikopter baraja düştü

Adana'da orman yangınına müdahale eden helikopter baraja düştü

Adana'nın Kozan ilçesinde orman yangınına müdahale eden bir helikopter, Gökdere Köprü Barajı'na düştü. Adana Valisi'nden mürettebatla ilgili açıklama geldi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
KAYNAK: İHA

Adana'nın Kozan ilçesi Kızlarsekisi mevkiinde çıkan orman yangınına müdahale eden bir helikopter, Gökdere Köprü Barajı'na su alırken henüz belirlenemeyen bir nedenle düştü. Yangının kontrol altına alınması için çalışan helikopterin baraja düşmesi paniğe yol açtı.

Helikopterin düşmesi üzerine, bölgeye hemen arama kurtarma ekipleri sevk edildi. Ekipler, hızlı bir şekilde olay yerine ulaşıp, mürettebatın güvenliğini sağladı. Helikopterde bulunan tüm mürettebatın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Adana Valisi: Helikopterdeki 5 Personel Kurtuldu

Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, Kızlarsekisi Mahallesi'ndeki orman yangınına müdahale için 2 helikopterin havalandığını anvak helikopterlerden birinin kaza kırıma uğradığını açıkladı. Vali Köşger, 'Helikopter maalesef su alım sırasında kaza kırıma uğradı. Helikopterdeki 5 personel kurtulmuş vaziyette, sadece helikopter suya düştü. Personelin sağlık durumuyla ilgili sıkıntı yok.' dedi.

Bakan Yumaklı da Açıklama Yaptı

Diğer yandan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 'Adana’nın Kozan ilçesindeki orman yangınını söndürmek için müdahalede bulunan Orman Genel Müdürlüğümüz tarafından kullanılan helikopterimiz Gökdere Barajı'ndan su aldığı esnada kırıma uğramıştır. Çok şükür helikopterde görev yapan beş personelimiz sağlıklı şekilde kurtarılmıştır.' açıklamasını yaptı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Defineciler Talan Etti!

Defineciler Talan Etti!